Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

söndag 16 december 2012

Idag mötte vi tomten

På väg ner till marknaden idag mötte vi tomten, förresten en jäkla massa tomtar. Först möttes vi av en polismotorcykel med blåljus, därefter en polisbil med blåljus, jag trodde att det hade hänt något nere på marknaden och att det var dit dom var på väg. Efter polisfordonen dök en hel karavan med motorcyklar upp, det var säkert ett 50-tal och alla kördes av tomtar. Sen kom jag på att det finns ju varken renar eller snö här så det är klart att då får dom ta till motorcyklarna, men hur ska dom komma upp till skorstenarna? Kanske dom kommer källarvägs istället för här kan det ju vara jättehögt upp till en del skorstenar.


Lunchen igår intog vi på vår "terass". Vädret var molnigt till en början men sen klarnade det upp. Vi åt schnitzel med citron och anjovis till det en sallad. Varsitt litet glas rödvin blev det också. Alonso intog sin naturliga plats så klart, kanske nån "tappar" något ner på marken.


Den här grillen har följt med oss nu flera år och den är superb. Den är utrustad med en stekhäll, vanlig grill, wookpanna och en stekhäll med upphöjda ränder. Den drivs av gasol. Så fort vi har något som ska stekas så gör vi det ute, man kan steka mycket på en gång, här är det en "english breakfast" som står på menyn.


Den här katten föredrog att gå på "lokal", jag tycker dock att han kunde ha valt ett fräschare ställe.


Han anade nog vad jag tänkte så därför valde han instället det här stället att vila på maten.


Poliserna är många och hjälpsamma i den här staden, när skolorna slutar så blir dom "skolpoliser" och dirigerar bilarna vid övergångsställena.


Det här granntomten, den har stått tom nu ett tag, konstigt att ingen tagit den ännu för den är solig och fin, men kanske är den bokad.


Vi tycker i alla fall att det är bra att den står tom för då har vi kvar hela den fina utsikten ner mot bergen.


Det har varit lite omsättning på platserna nu, platserna under träden står tomma den här årstiden.......


och många träd finns det, jag kan tänka mig att det är fina platser på sommaren då dom ger välbehövlig skugga.


På samma gata som vi, men nästan längst ner på campingen, står norrmännen på rad. Dom platserna har vatten och avlopp men dom ligger lite för långt ner på campingen tycker vi. Dom flesta norrmän som står där har åkt hem till Norge nu över julen men kommer tillbaks efter helgerna.


Inatt började det att blåsa men det var varmt. Nu har blåsten avtagit och det är i princip vindstilla och 18 grader nu när klockan är nästan 1.

8 kommentarer:

 1. Ser härligt ut att övervintra där o slippa all snö,här har vi snart 40 cm snö !!!

  Ha det gott.....

  SvaraRadera
 2. Ja, men det är ju bra att man fick det förklarat! Jag har alltid undrat hur tomten gör söderöver där det inte finns snö och renar... ;)

  SvaraRadera
 3. 45 tomtar på Harley-Davidson motorcyklar såg vi en gång i Florida och det var verkligen "häftigt" !
  Vi blir mer och mer förtjusta i "er" camping El Raco. Speciellt tilltalande är det ju med dessa indelade tomter med en häck runt om - det gillar vi !
  Vart har ni köpt er fina gasol-grill/wok ? En sån skulle vi gärna vilja få tag på.
  Må så gott i värmen !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grillen går nog att få tag på Kama Fritid, kan nog köpas billigare någonstans i Tyskland.

   Radera
 4. Ni ser ut att ha det lika bra som vi. Ert stekhäll ser fiffig ut. Det skulle jag kunna tänka mig. Ha dé fortsatt bra!

  SvaraRadera
 5. Ser jättefint ut på er camping! :-)

  SvaraRadera
 6. Lugnet lägger sig nu på de flesta camps, njut av det, kommer snart bli som vanligt igen ;-) Skönt att de flesta näringsidkare ändå har öppet. Här har ett fåtal rest stängt till mitten av januari, men det räcker till ändå!

  SvaraRadera
 7. Härliga "sommarbilder" mitt i vintern från ett underbart land. Kram Tomtefar.

  SvaraRadera