Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

fredag 16 juli 2010

Hemresa via Söderköping

På hemväg bestämde vi oss för att stanna en natt i Söderköping. Vi åkte först till ställplatsen vid Bergaskolan men efter lite övervägande bestämde vi oss för att åka till den lilla mysiga campingen Skeppsdockan istället. Det är en liten enkel camping som ligger precis vid Göta Kanal. Det finns även ett vandrarhem på campingen. På campingområdet finns en torrdocka som är fylld med vatten och blir en gästhamn, det är gästhamnen som man ser på bilden. Det kostade endast 170 kr per natt utan el.

Det var fortfarande kanonväder, mycket varmt. Anders var tvungen och gå i och ta ett dopp. Jag nöjde mig med att duscha utomhus.

Vi cyklade sedan den korta biten utefter kanalen in till Söderköping. Det var fullt med båtar utefter kajen.

Glassrestaurangen "Smultronstället" är verkligen populär.

Utanför var en riktigt lång kö som väntade på att få komma in och få bord. Jag fattar inte hur dom orkade stå i kö i den otroliga värmen när det fanns glass att köpa vid sidan om.

På torsdagmorgon var det lika fint väder. Resan gick nu direkt hem. En lite rolig grej var att när vi skulle checka in på Skeppsdockan stod det ett par före oss som stod framför oss på ställplatsen i Böda Hamn, vilket sammanträffande. Dom bodde i Leksand och var också på väg hem.
Nu återstår att vara lite nyttiga och försöka fixa med hus och trädgård så mycket vi orkar tills vi ger oss ut på vägarna igen.

6 kommentarer:

 1. Det såg verkligen mysigt ut - och ett riktigt bra pris också!

  sv: Jag tycker att det är helt ok att komma hem :-)
  Några måsten känner jag inte, förutom dom vanliga bestyren. Men dom kan man alltid skjuta på ;-)

  SvaraRadera
 2. Och för oss väntar en tripp till norrland. Så fina kort med den härliga blå himlen, något att titta på när vintermörkret kommer.

  SvaraRadera
 3. Ser mysigt ut! Söderköping kanske är ett bra utflyktsmål vid tillfälle!

  SvaraRadera
 4. Många gånger har vi varit på G för en weekend till Söderköping och att testa glassen. Det har dock alltid kommit något i vägen. Men vi kommer förr eller senare...

  SvaraRadera
 5. Ja, jag kan verkligen rekommendera Söderköping. Ställplatsen vid Bergaskolan ligger mycket centralt ett stenkast från kanalen, men tyvärr så ser man inte båtarna från ställplatsen. Vi trivs himla bra på Skeppsdockans camping, därifrån kan man sitta och titta på alla båtar som glider förbi.

  SvaraRadera
 6. Jag blev lite inspirerad av er fråga om campingar i Polen och skrev ett inlägg om det, så besök vår sida för att se svaren på era frågor

  SvaraRadera