Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

onsdag 14 juli 2010

Vespautflykt till Böda Sand och Byxelkrok

Igår var det fortfarande kanonväder, runt 30 grader varmt. Vi tog då en vespautflykt till Byxelkork och även Böda Sands camping. Byxelkrok var en liten besvikelse, mest en vägkorsning med lite bodar och en större hamn. Inga lämpliga husbilsplatser fanns där.

Böda Sands camping var däremot en trevlig upplevelse. Campingen var i klass med fina campingar ute i södra Europa. Där fanns barer, restauranger, affärer, pool och en massa aktiviteter. Dyraste platsen under högsäsong kostar 415 kr, platsen är då 150 kvm och det finns el/tv/va. Det är en riktigt lång fin sandstrand, dock väldigt mycket folk, se bilderna nedan.


Platserna tycker jag verkar lite "jyttriga", där har dom mycket att lära från södra Europa där platserna ofta är avskärmade med häckar och dylikt.


På hemvägen mot Böda Hamn stannade vi hos en tant och köpte hemlagade kroppkakor. Försäljningen hade hon i sitt garage. De smakade mums med rårörda lingon och skirat smör. Här ser ni vår plats i Böda Hamn.

Hundbad har man ju sett på vissa campingar men jag har inte sett att det finns kobad men det finns det där vi står. Här var det bara tre kor som badade men vi har sett en hel hög med kor gå ner och bada. Det är ingen dålig service för att vara en ställplats tycker jag. Som tur är ligger kobadet på motsatta sidan där vi badar så vi slipper gå i koblajor när vi ska bada. Igår var vi i och badade flera gånger, det var så himla skönt att svalka av sig i hettan.

På kvällen när vi skulle gå och lägga oss så kom det en hel del mörka moln, hjälp tänkte jag nu kommer ovädret även över oss, men vad jag bedrog mig det kom bara några stänk och idag på morgonen är det samma kanonväder igen. Idag åker vi vidare mot okända mål. Vi hörs när vi kommer fram.



5 kommentarer:

  1. Det såg verkligen härligt ut!
    Men jag håller med om att dom kunde ha lite insynsskydd mellan platserna som dom ofta har här nere - fast långt ifrån alltid.
    Skönt att ni också har så fint väder :-)

    SvaraRadera
  2. Hu är det så dyrt att campa nu för tiden?

    SvaraRadera
  3. Sverige börjar att komma ikapp övriga Europa, men ännu fattas en bra bit. Det är inte ovanligt att campingen utomlands kan kosta runt 600 kr. På Playa Montroig där vi varit en massa gånger när vi hade husvagn kan en strandplats kosta upp emot 1000 kr om man har många barn.

    SvaraRadera
  4. Herregud det är inget billigt nöje nu för tiden att campa. Jag menar sen ska man ju betala både drivmedel och räkna in avskrivningar på bilen.

    SvaraRadera
  5. Sonen betalar 1700 dkr för tre nätter på en camping i Danmark, det blr vad jag förstår drygt 700 kr per natt, då är dom fyra.

    SvaraRadera