Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

måndag 5 juli 2010

Världens minsta reguljära färja

Idag tog vi en cykeltur åt andra hållet längs med Göta kanal. Vi passerade då Sveriges minsta färja i Töreboda, den är nog även världens minsta. Färjetrafiken startade redan 1919, går mellan samhället och bebyggelsen öster om kanalen, och har pågått utan uppehåll till dags dato. Det kostar 50 öre att åka med färjan, cykel kan tas med mot ett smärre tillägg. Färjan är en så kallad linfärja. Det är lite skillnad mot vår Ljusteröfärja.

Idag hade vi tänkt att ta ett bad i poolen men vädret är inte det bästa så därför nöjer vi oss med att ta ett kort istället. Det är en riktigt fin pool med en separat bassäng för mindre barn. Vid poolen finns en uteservering och gott om gräsytor att ligga på. Tillgång till poolen ingår i campingavgiften.

Imorgon far vi förmodligen vidare mot nu okända mål.

1 kommentar:

  1. Härliga upplevelser och för bara en 50-öring, fantastiskt, forts mycket sommarnöje/Lena

    SvaraRadera