Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

onsdag 25 augusti 2010

Mamma skyddar sina små kid

Är man uppe tidigt så får man se en hel del spännande saker. Anders är morgonpigg och fick syn på ett roligt skådespel på tomten. Som tur var så väckte han mig så att också jag fick se på det.

Det är både råddjursfamiljen och en listig räv som brukar hålla till hos oss. Imorse så stötte dom på varandra. Det var mamman inte så glad åt utan försökte jaga bort räven från sina kid, dom låg gömda någonstans. Räven tyckte nog bara det var roligt att bli jagad för han sprang och gömde sig under och bakom husen och mamman sprang efter. Det såg himla roligt ut, ungefär som när två hundar springer och leker och jagar varandra.Dom var hela tiden väldigt nära varandra.

Här ligger räven och gömmer sig tror han.

Va, har hon tappat bort mig nu, är det slut på leken?

Nej, där kommer hon igen, nu får jag springa!

Till slut hade hon jagat bort räven. Hon vilade då ut med sina ungar uppe i bergen på vår tomt. Efter ett tag så gick hela familjen ner till våra plommonträd och åt som vanligt.

7 kommentarer:

 1. Annelie & Gunnar (gunnar20)25 augusti 2010 09:38

  Vilka fantastiska bilder. Kommar Ni aldrig att glömma - fantastiskt att få vara med om. Tack för att vi får ta del!

  SvaraRadera
 2. Morgonstund har guld i mun...eller kanske plommon ;-)

  SvaraRadera
 3. Vilken naturupplevelse i er egen trädgård!! Jättefina bilder!

  SvaraRadera
 4. Det var riktigt festligt att se, helt otroligt, samt att dessutom ha kameran framme. Hos vår dotter födde en rådjursmamma tvillingar utanför köksfönstret i deras trädgård i ett tätbebyggt område i Enskede. De var dessutom kvar i den lilla trädgården i tre dagar. Hos mig äter de upp tulpanerna på våren om jag inte hinner skydda dem, samt de står tre stycken under fågelbordet och äter rester av frön.

  SvaraRadera
 5. Vilken häftig bildserie! Måste ha varit underbart att beskåda på plats :-)

  SvaraRadera
 6. Underbart härliga bilder!! Vi kan inte skryta med dylikt men vi har en liten mus som boar under vår uteplats och som springer ut och in ibland när vi sitter ute på förstukvisten. Häftigt att se den springa så fort.

  Igelkottar har vi också haft i sommar och det har en av Grabbarna Grus fått känna på i nosen när han var för nyfiken.

  Tack för bilderna.

  fru hianders/Inger

  SvaraRadera
 7. vilka härliga bilder och vilken upplevelse att få sett detta...ibland är det bra att vara uppe tidigt :-)

  SvaraRadera