Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

lördag 14 augusti 2010

Mobilt vindkraftverk

Kan det här vara något för vår husbil kanske? Det kanske skulle vara bättre än solcellen som vi har nu? Problemet kanske blir när vi ska åka igenom tunnlar, vi har redan dåliga erfarenheter av för låg höjd i tunnlar, i Marseille t ex. Nej jag tror vi fortsätter med våra solceller......

Sådana här tänkte man sätta upp en hel drös av på vår ö, det skulle bli någonting på 25 st. Nu har vi bara ett.

Dessa planer verkar ligga på is nu, nu pratas det istället en hel del om en viss helikopter. Hur det går med det får vi veta senare.

6 kommentarer:

 1. Nu blev man ju nyfiken på det där med bilens höjd och Marseilles....

  SvaraRadera
 2. Vi åkte motorvägen in i Marseille, helt plötsligt fick vi syn på varningsskyltar om en lägre höjd i en tunnel. Vi tänkte att det kunde väl inte gälla motorvägen, men se det gjorde det. Helt plötsligt kom vi till mynningen på tunneln och innan man körde in så skrapade vi tv-antennen och delar av parabolen i en bom som satt över vägen. Det blev till att spärra av motorvägen och vi fick vända och köra mot trafiken, vilket innebar att vi körde mot bommen en gång till. Gissa om vi var skärrade. Varje gång vi nu kör igenom Marseille, vilket vi gjorde i början på sommaren, så är jag livrädd att vi ska hammna där igen. Men nu ställer vi in GPS,en på att undvika tunnlar och då har vi kört av en avfart innan tunneln. Tv-antennen fick vi byta och en plastkåpa till parabolen.

  SvaraRadera
 3. Läste för ett tag sedan om någon som hade ett mindre vindkraftverk på sin husbil. Måste vara bökigt att montera upp och ner varje gång. Vi har solfångare och den funkar bra...än så länge. Vindkraftverken får hålla sig på marken för min del.

  SvaraRadera
 4. Nja, haha, jag tror vi nöjer oss med solceller... Vi orsakade smärre trafikkaos i Sopot i somras när vi insåg att vår bil var för hög för en tunnel och vi blev tvungna att vända mitt i rusningstrafiken...
  Helikopter??

  SvaraRadera
 5. Freedomtravel, då råkade ni ut för samma sak som oss i Marseille. Därefter tycker jag alltid att det är lite läskigt med tunnlar. Helikopter, det är en het fråga nu i rätten. Viss anknytning finns till den ö där vi bor.

  SvaraRadera