Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

onsdag 22 september 2010

Camping Almafra Resort

Storleken på platserna kan variera väldigt mycket. Om man har stor bil så gäller det att kolla upp det innan man ger sig in på en camping eller ställplats. På El Raco där vi står så är dom flesta platserna ordentligt stora. Vår bil är cirka 9 meter och vi hade inga problem med att komma in. En del platser är till och med mycket större än vår plats.

En camping som gjort reklam för sina stora platser är Camping Almafra Resort. Igår åkte vi vespan dit för att titta på campingen. Det som är lite synd är att den ligger långt ifrån stranden och stan, närmsta playa är nog vid Albir. Campingen ser även lite steril ut, bara små träd. Det var lite ekipage som stod på campingen, kanske det kommer fler senare som ska övervintra. Det här var en riktigt stor husbil. Den hade ett stort släp som man hade inrett med riktigt fin köksutrustning. I släpet hade dom plats för en fyrhjuling.

Det här var ett annat ekipage, en fifth-wheeler.

Poolen var ganska öde, men fin. Receptionen var enorm likaså restaurangen.

När vi kom hem var boulegänget i full gång.

Efter ett dopp i poolen cyklade vi ner till playa Levante. Den är otroligt lång med en strandpromenad utefter hela vägen.

Det finns gått om barer och pubar. En rolig bar som vi brukar besöka är Tiki Beach. Där kan man sitta och njuta av havet och titta på allt folkliv kring stranden.

Den här dagen var det ett gäng engelska tjejer som stod för underhållningen. Dom dansade och sjöng med i musiken. Det är tur att parasollen sprutar ut sval fin vattendimma över besökarna, för det var hett.

5 kommentarer:

 1. Sista textraderna låter härligt. Vi har haft en jättefin solig dag här också, men jag saknar värmen.

  SvaraRadera
 2. Ni verkar inte vara ensamma om att ha en större bil!

  SvaraRadera
 3. Idel kända bilder, vi läängtar dit... Camping AlmaFra Resort kommer att vara nästan full under Fiesta veckan, liksom övr campingar o hotell. Ingen Spanjor missar Fiestaveckan. AlmaFra Resort är ganska nybyggd, därför unga träd o växter, utrymmningssäkrad i händelse av oväders-översvämmning som är vanligt i Benidorms området. AlmaFra dagis, gym, spa, restaurang, bar m m är till för alla, inte bara för campare, trevligt!

  SvaraRadera
 4. Lena och Jan, nu när jag läst er kommentar så förstår jag varför det stod ganska mycket bilar utanför restaurang och reception. Det är ju smart att även andra än campare får utnyttja servicen.

  SvaraRadera
 5. Hej och tack för god läsning. Vi har nu äntligen kommit på rull igen. Står utanför Ystad och i slutet på veckan skall vi lämna husbilen på vaxning. Söndag börjar vår resa mot Spanien. Ni skriver att El Racco har stora platser, kommer vi in med vår 11,50 långa bil? Kram

  SvaraRadera