Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

tisdag 28 september 2010

Världens bästa campingkatt

Vi har nog världens bästa campingkatt. Hon anpassar sig till varje ställe. Den platsen som vi har nu är perfekt med häckar som ramar in platsen. Då kan hon känna sig trygg. På platsen bredvid oss finns en hund, den brukar hon ligga och spana på. På nätterna sitter hon i något av fönstren och tittar på vildkatterna som springer omkring på campingen. När vi ligger och tar siesta så ligger även hon i solstolen och tar en tupplur. Hon saknar fortfarande sin syster som dog innan vi åkte iväg. Hon brukar fortfarande leta efter henne i husbilen.Här ligger hon vid tomtgränsen och håller vakt.Här är en häftig bild över infarten till campingen med bergen i bakgrunden.


Det här ekipaget åkte iväg från campingen imorse. Den drog en liten husvagn efter sig.


Igår eftermiddag tog vi en cykeltur till Tiki beach. Där finns alltid något roligt att titta på. Den här gången var det ett Elvisfan som spelade luftgura till musiken. Han fick många hejarop. Solen sken för fullt över beachen.
Vädret var kanon hela gårdagen. Idag har vi haft ett åskoväder. Åskan slog nog ner i närheten för det blev en väldig smäll, till och med katten satt sig upp och undrade vad det var. Nu på eftermiddagen har vi strålande sol igen och allt torkar fort upp.

Idag har vi åkt vespa för att leta efter en tvättmaskin som vi sett hos vår engelska granne, en twin tube washingmachine. Det var en smart maskin i plast, hon har haft den i fyra år och har bara gott att säga om den. Den tar inte stor plats och väger väldigt lite, den drar inte heller mycket ström. Den var dock slut i närmaste caravanningshop så nu får vi försöka leta efter den på annat håll. Vi har engelska grannar på två sidor, bägge är jättetrevliga. Våra holländska grannar på den tredje sidan, som vi även pratade mycket med, åkte idag. Ännu har vi inte fått några nya grannar där.

6 kommentarer:

 1. Vi känner en campingkatt till, oxå jättego' ska träffa "Pjuske" den 14 Nov i Roquetas de Mar. Njuut värmen i Benidorm, hade endast 5 gr (!) i natt i Skåne ;-[ Hur länge stannar ni i Benidorm?

  SvaraRadera
 2. perfekt med en egen liten söt vaktkatt :-)

  SvaraRadera
 3. Har ni både cyklar och vespa med er? Blir det billigare med bropass och en färja eller är det samma pris? Mellan H-H är det ju bara en 1/2 tim.
  Hur varmt har ni?

  SvaraRadera
 4. Det finns en hel hoper av twin tube maskiner. Alla tillverkade i Kina. Det skulle vara intressant att veta mer detaljerat om just denna.

  SvaraRadera
 5. Maggan, vi betalar en årsavgift på kortet på 320 kr. Vi betalar därefter ungefär halva priset på överfarten. Man får en transponder och ett brokort. Vi har använt transpondern och vår son har använt brokortet, vilket innebär att vi kunnat utnyttja brobisset för våra bägge ekipage, och det är helt ok enligt reglerna. Eftersom vi åker flera gånger per år så blir det en himla skillnad på priset. Vi har både cyklar och vespa med oss. Vespan har vi i garaget och cyklarna hänger bak på ett cykelställ, det är optimalt tycker vi. Just nu har vi 25 grader varmt när klockan är 18.00.

  SvaraRadera
 6. Lena och Jan, vi stannar i Benidorm så länge som vädret är varmt, därefter åker vi förmodlingen längre söderut. Vi kommer ihåg Pjuske från er förra resa, då var han lite krasslig. Hoppas att han är helt ok nu.

  SvaraRadera