Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

måndag 6 september 2010

Händelserikt vid färjan idag.

På förmiddagen åkte vi till fastlandet för att uträtta de sista ärendena innan vi åker iväg. Det var då lite uppståndelse vid färjan. Räddningshelikoptern hade landat i gräset vid sidan av färjekön. Den ser ganska maffig ut när man ser den på marken.

Sida vid sida med färjorna låg Kustbevakningens stora båt. Det gick en massa räddningspersonal lite fram och tillbaks från helikoptern till båtarna.

Bilden nedan är tagen inifrån vår bil på färjan.

När vi kom ut en bit i farleden passerade en brandbåt.

Vi hörde inget på radion om att det skulle ha hänt något. Jag googlade även när jag kom hem för att se om det vart nåt, men ingen träff. Vi förutsätter därför att det var en stor övning med olika räddningsåtgärder inblandade. Det är intressant att se vad som finns att tillgå om det händer något. Hoppas att det får stanna vid övning. Helikoptern brukar vi se och höra lite då och då, den har nämligen inkörningsrutt över vårt hus när den är på väg ut eller tillbaka hem på sin färd mellan Stockholm och de yttre öarna.

7 kommentarer:

 1. visst kan det vara skönt att veta att det finns resurser och som är väl inövade när de väl behövs!

  SvaraRadera
 2. Håller med Agneta, bra att veta att de finns och att de tränar för olika situationer!

  SvaraRadera
 3. Ja övningar är nog bra för dem så att allt klaffar när det väl händer nåt! Tyvärr händer det väl saker och ting lite för ofta. Ha en skön trip!

  SvaraRadera
 4. Skönt att det bara var övning, och skönt att övningarna finns!

  SvaraRadera
 5. Det är bra att dom övar, men man blir ju lite orolig innan man vet om det är en övning eller inte. Vi har också en helikopterrutt över vårat hus, det är nog när helikoptern ska ner mot öarna runt Nynäshamn kan jag tänka mig. I somras var det ett väldigt farande.

  SvaraRadera
 6. Hoppas att det bara blir övningar och att det stannar med det.
  Hittade in till er sida via Freedomtravel hoppas det är ok att följa er.

  SvaraRadera
 7. Ja det var endagsbiljetter vi vann! Vi kommer också stå utanför någonstans. Ha det så kul på resan!

  /Olsson.

  SvaraRadera