Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

fredag 17 september 2010

Landat i Benidorm

Måndag 13 september

Vi åkte från Beaune mot Clermont Ferrand. Där tog vi väg A75 som är gratis motorväg. Vi tog sen av N88 mot Rodez. Utefter vägen stannade vi och övernattade på en jättefin ställplats vid Baraqueville. Den var gratis men man fick betala för att få vatten, lugnt och fint läge.

I byn hade dom gjort en fin ko och kalv utav skrot.

Sen åkte vi snålväg över Toulouse mot Andorra, N20.

Innan vi passerade Pas de la Casa var vi tvungna att tanka lite. Dieseln är billig i Andorra, cirka 9,50 litern, där passade vi på att tanka fullt.
Det var ena riktiga snirkelvägar upp till passet. Vi åkte där för 10 år sedan med husvagn och det gick bra så vi antog att det inte skulle bli några problem med husbilen.

Tisdag 14 september.
Uppe vi Pas de la Casa övenattade vi tillsammans med en hel del andra husbilar. För oss kostade det 9,40 euro för övernattningen. Det fanns gratis vatten och tömning på platsen.

Vi gick upp till byn och handlade billigt. 1 liter whisky kostade 5,45 euro, 1,5 liter pastis kostade 2,95 euro. Det kan man kalla billigt. När vi passerade tullen så kontrollerade dom varenda fordon, även oss. Dom frågade oss om vi hade alkohol men vi låtsades inte förstå vad dom menade så till slut så ledsnade dom och vinkade oss vidare.
På vägen mötte vi en hel del kreatur, bland annat denna kossa. Vi blev lite oroliga att den skulle ge sig på vår bil när vi passerade men det gick bra.

När vi hade passerat Tunel de Cadi blev vi stoppade av Guardia Civil, dom hade automatvapen och spikmattor. Lite ruggit kändes det men vi fick som tur var åka vidare. Vi har ofta blivit stoppade av polisen i Spanien med riktigt tungt artilleri, men det är väl mest för att dom ska visa sig. Polisen var riktigt trevlig och önskade oss trevlig resa.
Onsdag 15 september.
Nästa stopp blev i Peniscola. Vi hade tänkt att övernatt på den ställplatsen som vi var på förra året men den var full. Vi fick därför övernatta på en ställplats som låg lite längre norrut, men den var helt ok. Den kostade 10 euro med ström och vatten och tömning. Bilden visar stranden med utsikt över den gamla staden.
Torsdag 16 september.
Nu har vi så äntligen kommit fram till Benidorm. I år valde vi camping El Raco, hitills så tycker vi att campingen är jättebra. Det är riktigt stora och fina platser. Det är nära till barer och restauranger. Det finns ett jättefint poolområde. Vi har riktigt fin utsikt över bergen. Om man stannar mer än 2 veckor så kostar det 18,80 euro per natt, det är ett bra pris.

Här är vår plats, det är väldigt mycket holländare och engelsmän här, en svensk har vi sett.

6 kommentarer:

 1. Här har det ösregnat de senaste dagarna och i går var det halv storm..... Avundsjuk? Vadå, jag?

  SvaraRadera
 2. Vilket vackert och dramatiskt landskap! Ser såå härligt ut! Campingen ser ju också väldigt fin och mysig ut!

  SvaraRadera
 3. Hej Anders och Birgitta!

  Kommer ni att göra en avstickare till Portugal, när ni ändå är i Spanien.

  Vi är ett medelålders par som bor i Portugals inland i provinsen Alentejo. Vi har bara några mil till spanska gränsen. Där vi bor ser vi spanska berg i fjärran.

  Hälsningar
  Anna och Jan

  SvaraRadera
 4. Hej Anna och Jan, va kul att ni hittat vår blogg. Jag var inne på er blogg och läste om det hemska ovädret ni var med om, det lät riktigt ruggigt. Då känner man sig liten.

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig resa ni haft hittills, vackra bilder och fint väder! Campingen ni hamnat på verkar fin, då är det den som blir er plats ett tag frmöver nu? Låter skönt med värmen ni har, härhemma är det nu 10 gr och blåser utav bara dem och regnar med jämna mellanrum

  SvaraRadera
 6. Det verkar som ni har haft en lugn tur ner, utom där i tullen kanske? Jag hade aldrig klarat det, dom skulle ha sett på mig att det fanns nåt i bilen... :-)
  Tur också att det var en snäll ko :-D

  SvaraRadera