Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

torsdag 2 september 2010

Stresssigt inför avresa


Nu är det bråda dagar, det är bara 5 dagar kvar tills vi åker. Anders putsar och fejar på bilen. Den ska tvättas, rubbas och vaxas så att den glänser. Synd bara att den brukar bli skitig innan vi ens hunnit till fastlandet, hoppas att vi har bättre tur denna resa. I vilket fall som helst blir den lättare att hålla ren efter denna storrengörning.

Tvättmaskinen går för runt, allt måste vara rent både sommar- och vinterkläder. Blommorna ska plockas in från trädgården, gräset ska klippas. Vår lilla hustomte, som ska se efter vårt hus när vi är borta, kommer till helgen och ska inkvarteras hos oss. Inköpslistorna ligger framme och fylls på undan för undan. Husapoteket ska fyllas på både för oss och vår lilla kisse. Storhandling får ske i början på nästa vecka. Husbilen ska packas. Jag ska besöka frissan för att få en lättskött frilla. Anders ska besöka sin mamma på äldreboendet. Vi ska pussa på barnbarnen så mycket vi hinner under dessa återstående dagar. Ja, ni ser att det är mycket nu!!!

På onsdag hoppas vi att allt är avklarat så vi kan ta första färjan på vår långresa.

9 kommentarer:

 1. Förstår att det är massor att få ordning på innan ni far iväg, tycker att när vi bara ska vara borta 3-4 veckor eller max 5 som vi var för 2 år sen i Kroatien så känns det som man inte riktigt hinner med allt man vill ha fixat

  SvaraRadera
 2. Buzy, buzy, vet hur det är! Vi har en månad nästan, på oss. Ska fira en bb-födelsedag till. Igår fick jag reda på en nyhet! Tag med vid resa till Spanien förutom EU-kortet ett Pensio-närsintyg från Sv Försäkringskassan då är medeciner vid vårdbehov GRATIS!

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset om intyget men jag kollade på Försäkringskassans hemsida redan förra gången vi åkte så vi skaffade intyget då. Jag antar att det gäller fortfarande, jag tror inte att man behöver förnya det?

  SvaraRadera
 4. Visst är det mycket som ska fixas innan det kan bli avfärd på en långresa. Men så härligt! Ser fram emot att bli pensionär, när man läser dina och andras skildringar. Nu är det bara semestern som gäller.

  SvaraRadera
 5. Hoppas ni får en riktigt skön och bra resa! Men det räcker med att ni inte glömmer 1. Plånbok/pengar 2. Biljetter 3. Mediciner - allt annat kan köpas :))
  Ha det superduperbra!!

  SvaraRadera
 6. Vad härligt att ge sig av på långresa! Lite avis blir man ju... Vi får nöja oss med att följa er här ;)

  SvaraRadera
 7. Det är mycket att tänka på innan man kan ge sig av. Men det är det värt :-)

  SvaraRadera
 8. Bär det av ner mot Spanien nu?? Låter härligt.
  Hur länge blir ni borta? Brukar ni ligga på nån speciell camping eller åker ni runt eller?
  Trevlig resa och ja jag äääär avundsjuk!

  SvaraRadera
 9. Tack för era hälsningar. Vi kommer att åka ner mot Spanien. Vi räknar med att komma hem någon gång i början på december. Första längre stoppet blir i Benidorm, då ligger vi antingen på camping Villasol eller El Raco vi får se vilket det blir. Sen har vi planerat att åka ytterligare längre söderut i Spanien, vet inte vart det får vi se senare.

  SvaraRadera