Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

onsdag 29 december 2010

Alonso 12 veckor

Idag är Alonso 12 veckor. Jag tycker inte att man ser om han vuxit sen han kom till oss för 2 veckor sedan, men det har han säkert gjort. Imorgon ska vi till veterinären för vaccination, jag ska då försöka att väga honom för att se hur mycket han har gått upp. Igår åt han jättebra men idag är det lite sämre, men det kan bero på att han var på kalas igår och fick i sig allt möjligt. Igår var jag och handlade diverse saker till honom, bland annat ett halsband. Han har vant sig bra vid det, det enda man märker är att han kliar sig på halsen. Vi har även gjort några promenader på vägen utanför vår tomt med koppel och det har också gått bra, biter lite grand i det men spatserar på bra ändå. Jag längtar tills han blir lite större så man kan gå på riktiga promenader, än så länge är han för liten för det.

Nej husse nu har du väl plåtat färdigt, jag börjar bli trött på det!

Som sagt igår var vi på födelsekalas till sonens familj, sonens sambo fyllde år. Då blev det ett kärt återseende mellan "Kalle Kanin" och Alonso. Alonso ömsom slickade, nafsade, drog i öronen och hoppade på "Kalle Kanin". Som vanligt var kaninen väldigt tålig men när han fick nog hoppade han in i sin kisslåda för att få vara ifred. Sen skuttade han ut igen och ville leka med Alonso. När Alonso gav sig på hans gossigaste gossedjur då blev han riktigt sur. Men han fick låna det andra gossedjuret, "Kalle Kanin" har nämligen två.

Kaninens hö var väldigt populärt hos Alonso, även kaninens små bajskulor och kisslådans spån tyckte Alonso smakade mums. Det var ett himla sjå att förhindra att det hamna i hans mage men något slank nog ner ändå, åtminstone pruttet var han snabb att äta upp. Det är kanske därför han inte var så hungrig idag?


Idag har det varit ganska drägligt väder, endast 5 minusgrader och ingen snö, tyvärr så verkar det enligt väderprognosen bli kallare imorgon, uppåt 16 - 17 minusgrader på dagen, typiskt när vi ska åka till veterinären.

4 kommentarer:

 1. Å, vad det är roligt att följa Alonso och hans kompisar. Lycka till hos veterinären imorgon.

  SvaraRadera
 2. Han växer nog lite varje vecka även om ni inte märker det så tydligt. Ni får göra som vi, titta tillbaka på de härliga fotona av honom.
  Ha dé!

  SvaraRadera
 3. Han är i alla fall lika gullig att se på, massa erfarenhet har Alonso skaffat sig! Gott Nytt på er alla fyra!

  SvaraRadera
 4. gulligt att han fortfarande leker med Kalle Kanin :-) och att det funkar.
  Hoppas att veterinärbesöket gick bra, och att ni får ett bra nyår!
  Gott slut och ett riktigt gott nytt år!
  kram

  SvaraRadera