Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

söndag 12 december 2010

Julmarknad och otäck händelse i Stockholm

Igår var det marknad på torget på vår ö. Kommunens lucia skulle besöka marknaden, vi åkte dit tidigare så vi missade det. Eftersom vi är bortskämda med julmarknaderna i Tyskland så blev vi inte så imponerade av denna marknad men det var kul att träffa gamla bekanta från ön och småprata lite.


Igår eftermiddag hände något hemskt, en självmordsbombare sprängde sin bil och sig själv i centrala Stockholm mitt i julhandeln. Allt otäckt kryper allt närmare och närmare oss i Sverige. Freedomtravel skrev nyligen i sin blogg om "Risker med att resa", fokuserar vi egentligen på rätt risker. Min inställning är att det värsta kan hända när som helst när du minst anar det och det verkar ju att stämma. Man kan aldrig gardera sig.

Idag var det en strålande dag inte ett moln på himlen och inte så kallt bara cirka 5 minusgrader och kav lugnt. Vi bestämde oss för att ta en promenad ner till Linanäs hamn. Det fanns fortfarande några båtar som låg kvar vid bryggan.
Det är stor skillnad att blicka ut över krogen nu på vintern, dom har dock annonserat om att de ska ha öppet på nyårsafton, återstår att se om det är några som bokar in sig då.


Nyhetssändningarna har idag dominerats av sprängdådet, man får väl hoppas att det är någon ensam förvirrad man som står bakom detta.

5 kommentarer:

 1. vilka fina bilder!
  Ja vi var till Lübeck på julmarknad ett år, men det är den enda i Ty vi varit på.
  Hoppas det kommer fler.
  Ja usch ja det var hemskt det som händer i Sto! Usch...så nära...

  SvaraRadera
 2. Håller med er! Man vet aldrig när/var något otäckt händer.

  Vi lever i en globaliserad värld, och de konflikter som sker runt om i världen sker också i Sverige. Oavsett om den här mannen var ensam eller inte, så är det väl en yttring av globala skeenden, som vi har svårt att stå utanför. Jag tror att vi ska ta de internationella konflikterna på stort allvar, men vi får ínte tro att man skyddar sig genom att stänga gränserna och gömma sig i sin lilla vrå...

  Eftersom Sverige är en del i det globala sammanhanget kan vi kanske minska oron för att resa? Nånting kan hända i London, men det kan hända i Stockholm också...

  Och trots allt, de flesta människor är fortfarande goda! Önskar en fortsatt trevlig kväll!

  SvaraRadera
 3. Rätt Freedomtravel! Vackra, riktiga julbilder Birgitta, kul att få vara med er via bilderna!

  SvaraRadera
 4. vackra vinterbilder ni fick på er promenad! JAg tycker om dessa vinterdagar med massor med minus och en blå himmel, visst biter kylan i kinderna men hellre det än det vanliga skånska vädret med regn och +2..
  och på tal om självmordsbombarern så är det som de andra säger, tyvärr kan man aldrig veta var någon slår till med onda avsikter. Men samtidigt kan man inte gå runt och vara rädd hela tiden heller, man måste tro på godheten..trots allt!

  SvaraRadera
 5. Visst är det otäckt! Och jag håller med, det kan ju hända var som helst när som helst. Det gäller bara att inte vara på fel ställe vid fel tidpunkt...

  Härliga vinterbilder!
  :-)

  SvaraRadera