Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

fredag 3 december 2010

Concorden har landat utan missöden

Nu har Concorden landat på hemmaplan välbehållen och utan missöden.


I onsdagsmorse lämnade vi ställplatsen i Hyltena, söder om Jönköping. Det är en bra ställplats med tanke på att man har tillgång till el. Resan upp till Stockholms skärgård gick bra, det var klarblå himmel men kallt, temperaturen pendlade mellan 20 och 15 grader kallt.

Hela torsdagen gick åt till att tömma husbilen och fylla tvättmaskinen vartefter. En notering som jag gör varje gång vi varit ute är varför jag tar med så mycket kläder, många plagg har jag inte använt än enda gång, ska försöka att komma ihåg det till nästa gång.Vid en tillbakablick på de månader vi varit borta, från 8 september till 1 december, kan vi konstatera att Benidorm är en favorit. Vi trivdes jättebra på camping El Raco. Det är lagom att vara där cirka 1 månad, det blir en ganska intensiv period, man vill ju hinna med att göra så mycket som möjligt när man är där. Efter det kan det vara skönt att koppla av på ett lugnare ställe. Camping La Manga passade då bra att åka till. Där låg vi 3 veckor, efter det tyckte vi det var roligt att se något annat och då blev det camping Marjal i Guadamar, nära Torrevieja. Närheten till Torrevieja gör att det finns många tillfällen till utflykter. Campingen var liten och familjär, kanske i dyraste laget men standarden var på topp.Vad är det då för nackdelar kontra fördelar att åka den tiden vi gjorde. Fördelen är att man förlänger sommaren med åtskilliga månader. När vi låg i Benidorm var det fortfarande full högsommar, vi badade i princip varenda dag. I La Manga var det inte direkt lockande att bada, vi är lite av badkrukor, men vi solade varenda dag och temperaturen låg på motsvarande svensk högsommar. Mot slutet av vår period där så började det bli svalare nätter och mornar, men när solen kom steg temperaturen snabbt. När vi kom till Guardamar 9 november blev det så småningom ännu svalare på nätter och mornar men fortfarande satt vi och solade i shorts och linne på dagarna. När vi åkte därifrån var det långbyxor och jacka som gällde. Vi gillar när det är riktigt varmt och gott och tycker att om man ska övervintra och temperaturen kanske är som vår svenska höst så kan man lika gärna vara hemma några vintermånader och komma hem lagom till man firar advent och jul, som man då kan fira tillsammans med familjen. Vi räknar med att vara hemma till slutet på mars. Som vi ser det får vi då cirka 4 vintermånader och 8 riktiga sommarmånader. Nackdelen är att det kan vara ett riktigt busväder på resan hem igenom Europa. Men det är som sagt som vi upplever det nu, kanske vi ändrar oss till nästa år, det är ju det som är så bra när man har husbil och är pensionär, man gör precis som man vill och känner för.

12 kommentarer:

 1. Välkomna hem till den svenska vintern!

  SvaraRadera
 2. Skönt att det gick bra hem för er. Ja nu är det ganska kyligt här nere men dom har lovat runt 20° mot helgen och nästa vecka. Just nu längtar vi inte hem ....men man vet ju inte. Ta det lugnt med snöskottning och annat vintergöra.

  SvaraRadera
 3. matts Torebring3 december 2010 20:43

  Vad skönt det måste vara att komma hem och allt har gått bra. Nu får ni leva på minnen resten av vintern. Till Hyltena har vi 5 mil och har stått där flera gånger när vi är i Jönköping och handlar.

  SvaraRadera
 4. skönt att höra att även sista biten gick bra och att ni har landat hemma!

  SvaraRadera
 5. Varför hem nu till denna kyla o snö,hade vi varit som er utan att behöva gå till ett jobb var dag så hade vi varit borta till Våren,men ni kanske längtar efter den vita varan ???
  ha en skön vistelse hemma nu o tänk på alla fina minnen ni har från resan !!!!

  SvaraRadera
 6. Härligt att ni galant tog er hem genom olika vinter besvär-ligheter. Gotta er mu med en trevlig hemmavistelse! Håller med er, man väljer det man längtar/trivs med, husbilen som hem gör att ingent resmål är omöjligt!

  SvaraRadera
 7. Slutet gott allting gott för denna gång, men jag kan se att ni redan är inne i en planeringsfas för nästa resa.Tack för all underbar läsning. Kramar från oss

  SvaraRadera
 8. Den här hösten var betydligt kallare än förra året (i Torrevieja i alla fall). Ifjol kom kylan inte förrän till Lucia.

  Skönt att hemresan gick bra, trots busvädret i europa!

  SvaraRadera
 9. Tack för alla hälsningar! Vår planering för nästa resa brukar börja när vi städat ut husbilen, då brukar vi bli jättesugna att åka ut igen. Om de här vintermånaderna går lika fort som dom månader när vi varit borta så står det inte på förrän vi är på rull igen.

  SvaraRadera
 10. Så bra att se att även skärgårdsvägarna var bra och att ni finns på hemmaplan. Bra summering, där vi kan få lite tips för framtiden. Trevlig helg!

  SvaraRadera
 11. Härligt, vilken dröm att kunna göra som ni.
  Ja haha jag tror jag sagt det förut :-))
  Skönt att resan gått bra!

  SvaraRadera
 12. Välkommen hem och vilken bra sammanfattning! Hoppas nu ni får det skönt hemma med familjen några månader :)

  SvaraRadera