Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

tisdag 7 december 2010

Livet är tillbaks till det gamla vanliga igen

Nu lunkar man på i de gamla vanliga hjulspåren igen. Nästan allt är urplockat ur husbilen. Tvättmaskinen har fått gjort sitt, och det var inte lite jobb det. Bilen är rejält smutsig, vi får dock vänta med tvätt tills det kommer varmare väder. Vi har varit och storhandlat så frysen är återigen fylld efter att ha varit avstängd ett längre tag. Vår lilla kisse har kommit in i sina vanliga rutiner, en tidig promenad vid cirka kl 03 - 04, kommer in ungefär vid 07. Under dagen blir det flera vändor genom kattluckan. Hon har redan tagit in ett antal möss och en fågel, ajabaja för fågeln men när hon tar möss är det helt ok, vi är glada så länge hon inte kommer in med levande möss och lämpar av dom i vårt sovrum vilket hon har gjort några gånger förr.

Det finns inte så mycket att göra den här årstiden, det blir lite snöröjning, någon promenad i vinterlandskapet, besök hos Anders gamla mamma och några turer att handla, inte att förglömma den vanliga veckostädningen av huset, lite skillnad mot att städa i husbilen.

På torsdag ska jag in till Solna och äta julbord med pensionärerna från mitt jobb. Det ska bli kul att träffa dom och skvallra lite om vad som har hänt sedan vi träffades sist. På fredag är det Anders tur att åka in till Åkersberga och träffa sina gamla jobbarkompisar och äta lite julmat.

Ja det händer inte så mycket annars här hemma i det kalla Sverige. Det är tur att man kan följa flera husbilsbloggar där man fortfarande är kvar i värmen eller där man är på väg dit. Vi får njuta av deras berättelser till dess vi åker själva igen.

11 kommentarer:

 1. nej, det är väl så att det händer inte så mkt hemma och ibladn är det ju skönt det med :-)
  lite julbord och annat småpyssel inför julen är väl vad man gör nu, förutom jag då som faktiskt gick o la mig igen och sköt upp julklappshandling någon dag till.
  Och det är väl tur att kissen inte kommer in med levande möss, låter inte så kul att få en sådan springandes i sovrummet. Även om möss är ganska söta så tror jag inte att jag hade uppskattat en sådan present

  SvaraRadera
 2. Ja vinter är här... kallt!
  Man får drömma sig bort lite och värma sig med drömmar och planer!

  SvaraRadera
 3. Är det skönt att vara hemma eller längtar ni tillbaka? Här har vi värmebölja just nu, svettigt men skönt. Jo, ser att ni har en rejäl bil så jag förstår att ni valde bort denna camping (fast många står utanför den här järnställningen, nästan på gatan med sina jättestora bilar, då får de ju en enorm uteplats under ställningen om du förstår vad jag menar?)

  SvaraRadera
 4. Visst går det fort att komma tillbaks till dom gamla banorna... Men - snart är det sommar igen!
  :-)

  sv: Bruce dricka cola light? Skulle inte tro det... ;-)

  SvaraRadera
 5. Bilden där er husbil står under tak översnöad är något så njutbar. Även om vi flyr vintern så är vi årstidsmänniskor, det kommer vi inte ifrån. Det är nog vardagen som gör att vi kan njuta av det annorlunda. Massor med kramar till er och en trevlig 2:advent

  SvaraRadera
 6. kikar in och önskar er en trevlig helg!

  SvaraRadera
 7. Välkomna hem;)

  Ja här är det sig lik och det har ni sett nu ett tag, tror att vi får vänja oss vid massor av snö ett par år framöver. Tänk vad skönt att kunna förlänga sommar/höst eller varför inte förkorta vintern med att gör som ni, långresa med husbilen. Hoppas vi kommer kunna göra det samma fast det dröjer ett antal år då jag arbetar minst 8-10 år till.

  Våra snöhögar.....ja det finns inte så många ställen att lägga den på, fast hur det ska bli nästa vecka vet jag inte, yr.no har lovat mer snö. Vi hade det så här förra vintern också.
  Skön helg på er.

  SvaraRadera
 8. annakristina.wesster@telia.com11 december 2010 11:58

  Hej!
  Första gången jag är inne på er blogg. Trevligt. Att jag hamnade här beror på att vi har en gemensam vän i Ama samt Mraianne och Arne. Vistas i Torre mellan varven. Jag är i samma ålder som ni och hade en pappa som körde racerbil. Såg att ert barnbarn vann tävlig här i Eskilstuna. Kul. Mvh Ann-Kristin

  SvaraRadera
 9. sv: Ja, visst har jag marknader så det räcker och blir över här :-)

  SvaraRadera
 10. sv: Bruce är ofta glad i hatten och då blir han väldigt stöddig och inte rädd för nån ;-)

  SvaraRadera
 11. sv: Vi hann lämna Stockholm innan dåden... Läskigt!
  Här i Spanien är det lugnt - just nu i alla fall. Men jösses vad man blir oroad över allt som händer.

  SvaraRadera