Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

torsdag 16 december 2010

Tillökning i familjen

Sedan vår ena katt blev sjuk på sensommaren och vi var tvungna att avliva henne har vi funderat fram och tillbaks på om vi skulle skaffa en katt till, så vår lilla "Grålle" fick lite sällskap, eller om vi skulle skaffa en hund. Vi har tidigare pratat om att vi skulle vilja ha en hund när vi blev pensionärer. Nu har vi gjort slag i saken och det blev en liten Bichon Havanaisvalp. Han var 10 veckor igår när vi hämtade hem honom från kennel Sääw. Efter samråd med barnbarn har vi döpt honom till Alonso efter den spanska Formul-1 föraren Fernando Alonso. I tisdags var han på besiktning hos veterinär och då vägde han 2,1 kilo så han är ganska liten, ser ut som en liten fyrkantig rulta. Han är så himla söt. Spegeln var ett intressant inslag i vårt hem.


Det vi var lite oroliga för om vi skulle skaffa en hund var hur vår katt skulle reagera, men det har gått över förväntan. Hon sitter mest och tittar på Alonso och undrar vad han håller på med. Om han blir för närgången hoppar hon bara upp på något ställe där han inte kommer åt henne. Alonso bryr sig inte så mycket om henne och då är det ju ganska lugnt för vår kisse så det ska nog gå bra.

Igår kväll när vi tittade på tv låg Alonso och sov bredvid oss i soffan, han var väl riktigt trätt efter alla nya intryck.

Inatt har han sovit i sin "Agria-bur", den trivs han i, med en filt och sin snuttefilt och nalle som han fick med sig från kenneln. Lilla "Grålle" sov i våra sängar. Hon hade nog lite svårt att sova för Alonso gnällde till några gånger på natten och då fick vi visa honom att han inte var ensam utan att vi fanns bredvid honom.
Nu får vi ändra våra planer angående vår tänkta resa i vår, nu måste vi fixa allt med rabiesvaccinationer, pass och dylikt så vi kan åka till södern i höst/vinter, till dess får vi åka i Sveige. När jag sitter och skriver detta har Alonso somnat in på golvet vid mina fötter.

12 kommentarer:

 1. vad skönt att allt verkar funka bra!!!!
  vi saknar honom :(
  men det är samtidigt så skönt att han fått ett eget hem och jag är så glad att han flyttat till er
  en bamse kram till er och en puss på nosen till Alonso
  Pia

  SvaraRadera
 2. Grattis till tillökningen! Ja, då blev ni småbarnsföräldrar igen, alltid bra med snabba beslut.Han är så bedårande söt och namnet var ju givet! Lycka till och massor med kramar ifrån oss

  SvaraRadera
 3. Åh, vilken underbar liten sötnos - grattis!!

  SvaraRadera
 4. Lycka till med Alonso han kommer att ta hem många segrar till era hjärtan!

  SvaraRadera
 5. Grattis till nya bebisen! Kram från Marianne som helt koncentrerar oss på våra husdjur dammråttorna istället

  SvaraRadera
 6. Tack för alla gratulationer! Alonso älskar att tumla runt i snön. Han står vid dörren hela tiden och vill ut till snön, undrar hur han kommer att trivas i värmen???

  SvaraRadera
 7. Vilken sötnos! Hoppas de kan komma överens!

  SvaraRadera
 8. Grattis till sötnosen Alonso!

  SvaraRadera
 9. Det är bara att gratulera till tillökningen!
  Såååå söööööt :-)

  SvaraRadera
 10. grattis till eran nya familjemedlem, vilket litet gulligt pyre!!!!

  SvaraRadera
 11. Havanaiserna älskar snön men dom är också riktiga solvargar och älskar sol och värme <3

  SvaraRadera
 12. Oj Grattis till nya fam.medlemmen!

  SvaraRadera