Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

fredag 31 december 2010

Värd sin vikt på silverfat

Igår var vi hos veterinären i Åkersberga för Alonsos andra vaccinationsspruta, i den ingick skydd för valpsjuka, parvovirus, smittsam leverinflammation och kennelhosta. Jag beställde även tid för den första rabiesvaccinationen, den ska han få när han har passerat 3 månaders ålder, den andra rabiesvaccinationen ska han ta efter ytterligare 1 månad. Därefter ska ett blodprov tas efter 120 dagar för att konstatera att rabiesvaccinationen har tagit som den ska. Är allt ok då så får han sitt pass. För att Alonso ska ha så bra skydd som möjligt när vi åker utomlands ska han även ha två sprutor för att skydda sig mot någonting som heter Leptospiros, den sjukdomen förkommer tydligen utomlands, det gäller att planera in de sprutorna också, det får bli någongång under tiden vi väntar på resultatet från blodprovet. Ja det är verkligen mycket att tänka på innan man kan ta med sin lilla älskling på äventyren med husbilen.

När vi var hos veterinären hade jag tänkt att väga Alonso men det missade jag, det var ju så mycket annat att tänka på med frågor och dylikt angående utlandsresorna. Men alla sätt är bra utom dom dåliga, därför tog vi fram hushållsvågen hemma. Det gick inte att sätta Alonso i den lilla skålen utan det fick bli "silverbrickan".

Lite darrigt var det men vad jag kunde se vägde han cirka 2,5 kilo.

Vi går lite "promenader" rund kvarteret för att han ska vänja sig vid ny terräng och inte bara vara på tomten. Han är riktigt duktig att gå i koppel.

Men när han verkar bli trött eller fryser bär husse honom innaför jackan, då sitter han så lungt och stilla.

Han gillar att peta ner nosen i snön, ibland plöjer han sig igenom snön med nosen.

Han blir då så här vit och fin runt nosen.

Idag var det verkligen en fin dag, klarblå himmel, ingen vind och cirka 8 grader kallt. Mycket snö har vi på och runt huset.

Vi har ännu inte kunnat tvätta och städa ur husbilen. Den är riktigt "skitig" efter vår hemresa från Spanien i månadsskiftet november/december, tänk vi har nästan varit hemma 1 månad. Nu väntar vi bara på lite plusgrader så vi kan ta itu med bilen, men enligt väderprognoserna verkar det inte vara något töväder i sikte, det är tur att den står under tak.

Slutligen vill vi passa på att önska alla våra bloggläsare ett Gott slut och ett riktigt Gott Nytt År.

6 kommentarer:

 1. Jag blir riktigt avundsjuk på er lilla gosing, han är ju för söt. Vi har nog blivit lite för bekväma för att starta med "smått" igen. Önskar er en riktigt fin Nyårshelg och en fin fortsättning på det nya året.

  SvaraRadera
 2. Önskar er ett Gott Nytt År.
  Vi ska oxå få lite "smått", ja inte vi men dottern;) så nu har vi fått lagt om våra resplaner nästa år. Planerna vi hade att ta 8 veckor i sep+okt till Frankrike och Spanien läggs på is för 4-5 veckor juni/juli istället men det gör man ju så gärna:)

  SvaraRadera
 3. Alonso har haft en påfrestande dag vad vi förstår. Så himla gullig på vågen! Han har fått ett gott hem och goa "föräldrar", det här kommer att bli bättre än bäst. Gott Nytt år på er alla

  SvaraRadera
 4. Nog verkar det mycket som ska till innan ni kan åka utomlands med Alonso. Men sen kan ni bara njuta tillsammans med honom och husbilen.
  Ha en god fortsättning på 2011.

  SvaraRadera
 5. Vilken söt liten hund..Vad är det för en ras?
  Mvh Aila

  SvaraRadera