Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

onsdag 9 februari 2011

2:a rabiesvaccinationen och besök på äldreboendet

Idag var det dags för veterinärbesök igen, Alonso fick sin andra rabiesspruta. Idag var han en riktig gnällspik hos veterinären, han bara sprattlade när veterinären försökte ge honom sprutan. Till slut fick en skötare hålla honom och matte fick stå framför nosen på honom och trösta och då gick det bra. Nu återstår bara blodprovet om 120 dagar vilket blir någon gång i början på juni. Vi passade på att väga honom, han väger nu 3,9 kg.

Alonso blir alldeles tokig så fort det kommer någon människa i närheten, han tror att alla är där bara för att hälsa på honom. Han blir jättelycklig om dom kommer fram och klappar honom. Ibland kan det vara lite jobbigt om man t ex parkerar vid något centrum och det är mycket folk och han vill hälsa på alla.

Efter veterinärbesöket åkte vi till äldreboendet för att hälsa på Anders snart 94-åriga mamma. Hon har tidigare bara sett kort på Alonso men fick nu hälsa på honom på riktigt. Som tur var för Alonso var det många som ville hälsa på honom, alla tyckte han var så söt. Till slut fick han pröva på att åka rullator men det tyckte han inte var så kul.

Alonso fyllde 4 månader i söndags. Se så stiligt han står i solskenet.

När vi åkte färjan till fastlandet kom det gamla kryssningsfartyget Birger Jarl och passerade förbi, det byggdes så längesedan som 1953. Jag tycker den är jätteful, men den är omtyckt av många som åker den mellan Stockholm och Mariehamn.

Idag har det varit solsken men det blåste ganska mycket, det har varit några grader kallt.

6 kommentarer:

 1. Vilken liten hare han är, Alonso - men en ovanligt söt hare :-)

  SvaraRadera
 2. Åh så söt...har jag månne sagt det förut nån gång? :-)
  Färjor ja, hmmm det finns nog inga snygga färjor. Dagens nybyggen ser ju också mer ut som flytande hotelkomplex än än båt.
  Men det blir ju så när folk idag har krav på att det ska finnas "allt" ombord.
  Tjingling, ha det bra och klappa Alonso från mig.

  SvaraRadera
 3. sv: Jo, han vill nog ha sällskap och jag gillar verkligen att promenera - men jag vill VAKNA först :-)

  SvaraRadera
 4. Så stor Alonso blivit. Så söt att jag kan förstå att många vill klappa honom. En tur med rulator måste ju vara en kul omväxling. Då har ni lite väntan framför er innan blodprovet ska tas, men vi får hoppas att allt blir som det ska med antikroppar. Tack för era kommentarer.Kul att få när man är hemifrån - förresten annars också. Ha dé!

  SvaraRadera
 5. tror jag det att han blev poppis på äldreboendet. När vi hade vår golden med när vi hälsade på min farmor var det dock inte alltid lika populärt, han var lite för stor tyckte vissa när han blev för överväldigad av alla damer o herrar :-)

  SvaraRadera
 6. sv: En Anders är alltid bra att ha till hands :-)

  SvaraRadera