Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

torsdag 17 februari 2011

Pass

Även människor behöver pass. Våra pass är på väg att "gå ut", vi hade därför planerat för att åka till Polisen i Täby för att skaffa nya pass, igår blev det av. Vi hade förberett oss på att det skulle ta lång tid hos polisen men döm om vår förvåning när vi bara hade en före oss i kön. Nu för tiden är det lätt att skaffa nytt pass, åtminstone om man fortfarande har ett gällande pass.

Alonso fick följa med på resan, han skötte sig riktigt fint. Det som kan vara lite besvärligt är att han är så himla social och vill hälsa på varenda människa, ni kan tänka er att på parkeringen till Täby Centrum finns det många tänkbara människor att hälsa på. Som tur var så var det två lite äldre tjejer som blev helt till sig när dom fick se honom och då blev det hälsa av. Det kom sedan en äldre herre som också ville hälsa på honom, så Alonso blev ganska nöjd.

Färden gick sedan till djuraffären i Arninge och se där fick han träffa en släkting, ja släkting och släkting vet jag inte riktigt men det var ialla fall en liten Havanaistjej. I början var dom lite avvaktande men sen hälsade dom och skojade med varandra.

Det går bättre och bättre med Alonso och vår lilla kisse. Vår kisse har nu blivit mer cool, hon har kommit underfund med att hon kan "styra" Alonso, hon känner att hon har övertaget. Imorse hände en liten rolig sak, kissen hoppade ner från kökssoffan och sprang till en annan soffa. Alonso skulle då springa efter men han fick inget fäste på det hala golvet utan "spann" en lång stund med tassarna, han kom då ordentligt på efterkälken.

Idag har vi sol igen och cirka 5 minusgrader, på eftermiddagen blir det en liten promenad i solen, hoppas att den fortfarande skiner då.

9 kommentarer:

 1. Ja idag är det helt klart en förbättring mot förr när man ska beställa pass. Fort går det också, förr tog det minst 3 veckor nu går det på knappt en vecka. Har Alonso fått sitt pass ännu?

  SvaraRadera
 2. Ja det är skönt när det går fort att fixa pass och sånt nu!

  SvaraRadera
 3. Maggan och Ingemar, Alonso kan inte få sitt pass förrän tidigast i juni om allt går som det ska med blodprovet.

  SvaraRadera
 4. Tack för tipset att fixa nytt pass innan det gamla gått ut! Våra skall också förnyas. Södra Sicilien har idag bjudit på lätt regnskur på morgonen och sol å 17 grader skuggtemperatur på eftermiddagen. Några har börjat sin långa resa mot Tyskland i veckan, vilket gjort oss påminda om att det är bara 4 veckor kvar för oss härnere innan vi sakta börjar vår resa norrut! Kram

  SvaraRadera
 5. Hahaha! Jag kan nästan se den spinnande Alonso framför mig :-)
  Skönt att det går bättre och bättre!

  SvaraRadera
 6. Matts Torebring17 februari 2011 20:34

  Det skulle vara roligt att få träffa Alonso nå´n gång..... Det känns att ni är riktiga djurvänner.

  SvaraRadera
 7. Det är oftast så att man upptäcker det när man ska iväg att passer måste förnyas.

  SvaraRadera
 8. tyvärr tänker man inte på pass förrän det är dax att använda dem. Minns ännu med fasa när Tuvas hade gått ut och hon skulle iväg med mormor o moster/morbror 6 dagar senare..men de hann få det klart!

  SvaraRadera
 9. Det gick verkligen snabbt att få passen, vi ansökte om pass i onsdags, på torsdagen fick vi sms att passen var klara för avhämtning, igår hämtade vi dom.

  SvaraRadera