Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

lördag 12 februari 2011

Snö, snö och mer snö

Natten till fredag kom det ett riktigt oväder, en massa snö och blåst. Alla bussar var inställda i Stockholms län. Yngsta barnbarnet fick skjuts till skolan på ön av sin pappa, äldsta barnbarnet som går i skolan i Norrtälje hade hemstudiedag som tur var. Vår planerade veckohandling i Norrtälje ställde vi in på grund av vädret, ingen idé att ge sig ut på vägarna frivilligt.

Alonso tyckte dock att det var kul med den nya snön, så här ser han nästan jämt ut när han är ute, han går fram som en mullvad i snödrivorna.

Snön yrde långt upp på husväggarna på grund av blåsten.

Det var bara för Anders att ge sig i kast med snöskoveln.

I torsdags morse fick vi se den här fina räven på granntomten. Alonso stod och tittade i fönstret och undrade vad det där var för en hund? När vi stod där och beundrade räven dök det upp en till, tyvärr så fick vi ingen bild där man ser bägge rävarna, till slut så sprang dom bort över vår tomt. Det där var inga skabbrävar minsann, svansarna var jättefina, för några år sedan såg man nästan bara skabbrävar.


Alonso hade det jättejobbigt att ta sig fram i snön, men det avskräckte honom inte.


Idag är det strålande väder, klarblå himmel och cirka 8 grader kallt, så småningom ska vi bege oss till Norrtälje för proviantering.

12 kommentarer:

 1. Till och med i stan har det varit riktigt mycket snö! Själv åker jag tunnelbana til jobbet, så det gick bra, men mina kollegor som bor längre bort (Rimbo, Tyresö...)kunde inte komma in till jobbet alls...

  SvaraRadera
 2. även här skiner solen idag och det är minusgrader ute. Känns lite surt att sitta inne och se på men vet inte om jag vågar ta ut Emil redan idag?! Kanske senare i em om febern fortsätter hålla sig borta...
  Det var minsann inte lätt för lille alonso ta sig fram med all den snön ni fick igen :-)

  SvaraRadera
 3. ja här fick vi också massor av snö och det var hårt att bara lyckas öppna ytterdörren igår morse.
  Men bussar och så gick nog som vanligt här - eckerölinjen ställde in första turen härifrån på fre morgon men annars inga större bekymmer.

  SvaraRadera
 4. Matts Torebring12 februari 2011 18:51

  Det är en snäll hund ni har...hade det våran Brownie hade fönstret saknat blomkrukor, jag tror det hade varit djupa märken i golvet och på dörren, om vi haft en räv på tomten och våran hund hade fått se den. Vilket fantastiskt boende ni har med alla vilda djur in på tomten.

  SvaraRadera
 5. Å, Vilka vackra bilder. Nu är det jag, Christina som uttalar mig, jag tycker snön är otroligt fin, vit och vacker, skulle gärna avlösa Anders med skottning! Jag älskar alla former av väder och våra fyra årstider. Lite tokig kanske?? Bilden med räven helt fantastisk! Här på Sicilien är det bara snö på Etna nu. Stor Kram till er tre

  SvaraRadera
 6. Här kom inte så mycket snö här i Ödåkra. Men kylan kom tillbaka. Det är så med vår hund My också att snä är spännande. Men nu ska vi snart köra uppåt i landet.
  Nisse & Birgitta

  SvaraRadera
 7. Ni har fått betydligt mer snö än vi i Norrköping. Vad härligt att få se rävar inpå husknuten och att du lyckades fånga en på bild, så vi också fick se den. Verkligen fina bilder. Ha dé så bra tillsammans med busen Alonso!

  SvaraRadera
 8. Hahaha! Han är en kämpe, Alonso :-)

  Rävar (oskabbiga sådana) är så fina!

  SvaraRadera
 9. vilken söt Alonso! vad är det för en ras? själv har jag en tibetansk spaniel och en lhasa apso
  ha en fin alla hjärtans kväll

  SvaraRadera
 10. Vår lilla Alonso är en Bichon Havanais.

  SvaraRadera
 11. sv: Sjutton också vad kallt ni har det - ska kylan aldrig ge med sig?

  SvaraRadera
 12. Alonso är ju hur söt som helst!!

  SvaraRadera