Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

torsdag 3 februari 2011

Bambi på hal is

Imorse var det ordentligt halt. När Alonso gick ut med husse på morgonen så gled benen åt alla håll, han såg ut som Bambi på hal is, tyvärr var kameran inte med. Anders höll på att dratta på ändan men han räddade sig i sista stund. Själv vågade jag inte gå från tomten, är livrädd att halka och bryta mig, detta trots att jag har lösa dubbar att sätta på skorna.


På morgonen när vi satt och tittade på Godmorgon-programmet på tv hörde vi ett rejält brak. Det var snöras från vår takkupa som ramlade ner på taket inunder och drog med sig en massa tegelpannor i raset. Flera av tegelpannorna gick i kras. Nu gäller det att ragga upp ett antal nya pannor, vårat reservlager har tagit slut. Det är svårt att hitta samma sort som nu ligger på taket. Vi får låna gamla tegelpannor från något av garage- eller förstukvisttaken och lägga nya där. Inte kul att klättra på taken i det här vädret. Till nästa år måste vi fixa någon form av snörasgaller/skydd på kuporna.

Men summa summarum är jag så himla glad att det töar, man måste se allt från den positiva sidan.

3 kommentarer:

 1. det gäller att vara försiktig nu när det töar och under allt vatten finns det bara is. Vi har haft en underbar dag idag, +6 och sol i em..kändes att det är på väg åt rätt håll nu. Snöhögarna är i stort sett borta alltihop men oj, vad blött det är!
  Gå försiktigt så inga olyckor sker!

  SvaraRadera
 2. Oj, vad synd på takteglet. inte alls kul att klättra upp med såna på snöiga tak.
  Såg att du funderade hur ni ska få hunden med på vespan. Hi hi, så en fiffig grej här, de hade en sån här barnkärra där hunden satt inne i.

  SvaraRadera
 3. Nej hu nej ta det försiktigt när ni klättrar på taken, ja och när ni är ut oh promenixar också för den delen! Det är verkligen glashalt nu!

  SvaraRadera