Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

onsdag 12 januari 2011

Alonso 14 veckor

Idag är Alonso 14 veckor, han har nu varit hos oss i 4 veckor. Nu var det dags för hans första rabiesvaccination, så det blev ett nytt besök hos veterinären i Åkersberga. Veterinären rekommenderar att man ska ge 2 sprutor med 1 månads mellanrum och därefter vänta 120 dagar för att sen ta ett blodprov för att se om antikroppar bildats. Jag tänkte att man kunde ju vara smart och ta ett blodprov när det gått 120 dagar från första sprutan för att tjänta in 1 månad om nu antikroppar bildats efter första sprutan. Man skulle då kunna åka utomlands 1 månad tidigare, men se det gick inte för blodprovet ska tas 120 dagar från den sista sprutan. Det är bara att ge sig till tåls och hålla tummarna för att antikroppar bildas, de varnade för att det finns dom hundar som det inte lyckas för och då är det ju kört.

Vi passade på att väga Alonso hos veterinären han vägde nu 3,1 kg, när vi fick hem honom vägde han 2,1. Han har alltså gått upp 1 kg på 4 veckor.

Det går framåt för dom små kompisarna. Kissen blir mer och mer intresserad av Alonso, hon går allt närmre och närmre honom. Igår när vi gick en liten "promenad" med Alonso ville hon också följa med, men hon höll sig efter på behörigt avstånd. Alonso var noga med att titta bakåt och se att hon följde med. Alonso vill så gärna leka med henne men han blir så ivrig och skäller och hoppar och då blir hon lite avvaktande. Men jag tror det finns gott hopp om att dom blir bästisar.

Idag har det varit ett himla väder, imorse var det nästan regn som sedan övergick i ett ordentligt snöfall. Temperaturen har legat runt 0 grader. Sikten var inget vidare på vägen. Enligt väderprognosen ska det visst bli kallare i slutet av veckan.

12 kommentarer:

 1. Vilken härligt liten djurfamilj ni har! Alonso verkar som jag säkert sagt tidigare helt ljuvlig.
  Hoppas det går bra med rabiesvaccineringen och blodprovet sen !

  SvaraRadera
 2. Vilken bedjande blick Alonso har i sina ögon...kom och lek med mig....tror jag han vill säga. Visst kommer dom att bli kompisar, även om det kommer att ta sin tid. Kattor är ju lite speciella. Håller tummarna för att alla vaccineringar ska funka.

  SvaraRadera
 3. Det går framåt för dom fybenta :-)

  Håller tummarna hårt för att rabiesvaccinationen funkar!

  SvaraRadera
 4. Nå vill Alfonso alltid att katten ska leka med honom. Hon verkar ju intresserad också. De kommer säkert att bli bästa kompisar. Hoppas innerligt att vaccinet tar.

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig bild! Tyck om mig, Tyck om mig säger den bedjande blicken. Vi tror han kommer att lyckas!

  SvaraRadera
 6. Matts Torebring13 januari 2011 19:19

  Jag tror kissen säger... "Kom an om du törs"

  SvaraRadera
 7. Jag tror vi närmar oss kompisskapet mer och mer. Igår gick kissen med på "promenad" igen. Dom låg även i samma säng och sov en liten stund tillsammans, det var dock vi som la upp Alonso han hoppade inte upp själv. Man märker tydligt att det är kissen som bestämmer hemma, Alonso har en väldig respekt för henne.

  SvaraRadera
 8. vad härligt att de börjar att närma sig varandra mer o mer!
  JAg hålelr tummarna för att vaccinationen lyckas på första försöken så ni slipper ta om igen

  SvaraRadera
 9. sv: Fast jag tycker ändå att det blir lite tomt när alla juleljus är borta... Inte för att vi hade så mycket - men ändå!
  :-)

  SvaraRadera
 10. Hundarna i Sp som Alonso ev kommer att träffa bär på alla möjliga smittsamma elaka. Tänk på att fråga veterinären om 'Leischmania' vet ej om det finns vaccination mot det!?

  SvaraRadera
 11. Ha en skönö helg!!

  SvaraRadera
 12. sv: Vackert att titta på snön i alla fall... Fast vi funderar på att ta en tur till Sierra Nevada snart. Får se om det blir av... :-)

  SvaraRadera