Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

lördag 29 januari 2011

Alonso på vespa, kan det funka?

Vi börjar nu att planera för kommande turer med husbilen. På dessa turer ingår vespan som ett viktigt hjälpfordon när vi t ex ska handla, åka på upptäcksfärder och åka till ställen som man inte tar sig till med husbilen. Hur ska vi då få med oss Alonso?

Kan han göra som den här hunden, sitta i knäet?


Här är en hund som åker motorcross, han sitter framför sin husse. Kanske Max kan ta med Alonso på sin hoj, men hur hittar man en hjälm som passar?

Kan det här vara ett alternativ? Verkar kanske lite riskabelt?Vilket alternativ tycker ni att vi ska välja?

8 kommentarer:

 1. Åh jisses, stackars hundar o deras ööron! Finns inte hjälm/öronskydd för hund har ni ett projekt ;-)

  SvaraRadera
 2. ja, där blev det lite att tänka på. Finns det inte små korgar/burar som han skulle kunna sitta i framme vid fötterna? Jag har sett någon hund som satt bakom föraren på en platta som han hade byggt, ungefär som i filmen...såg dock lite riskabelt ut.
  Hoppas andra är klokare än jag.

  SvaraRadera
 3. Hunden på vespan ser ju iaf ut att tycka att det är kul!
  Exemplet på filmen kanske inte är att rekommendera dock ;)

  SvaraRadera
 4. Matts Torebring29 januari 2011 19:06

  Vår tidigare hund fick en cykelkärra när hon fyllde 10 år. Där satt hon när vi var ute och cyklade i Västervik bl.a. Vi körde förbi en krog där gästerna var glada efter all konsumerad öl och de skrek och hejade... "Heja Honden, Heja Honden, det var riktigt kul..

  SvaraRadera
 5. http://www.bamsesbollar.se/webshop/produktera.asp?KatId=640&PkatId=133

  På den här adressen finns jätte bra bärväskor/mag-ryggsäckar
  både dom som man kan ha på bröstet/magen och ryggen,,,,vi har en som man har på bröstet och det funkar jättebra!!!!man sätter fast dom inne i väskan med en hake från halsbandet och dom sitter tryggt,,,,hör av er om ni funderar och har frågor om väskorna

  SvaraRadera
 6. Tack för tipset Pia! Där hade dom ju jättesmarta väskor, vilken storlek tror du man ska ha?

  Matts, vi tänkte oss nog en cykelkorg när vi ska cykla, Alonso är ju ganska liten så det funkar nog. Vi har sett många som haft hundar i cykelkärror när vi varit utomlands och det verkar ju också smart om man har en större hund.

  SvaraRadera
 7. Ja, det där sista alternativet är nog bäst att skippa i alla fall :-D

  SvaraRadera
 8. medium tror jag blir bra
  och cykelkorg är bra på cykel

  SvaraRadera