Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

onsdag 26 januari 2011

Alonso 16 veckor

Idag är Alonso 16 veckor, har varit matte och husses lilla trasselsudd i 6 veckor nu. Han har utvecklats mycket på den tiden. Det man främst ser det på är hans sätt att springa och skutta omkring. I början fick vi lyfta honom upp och ner så fort det var den minsta höjdskillnad. Nu hoppar han ner från soffor och stolar hur lätt som helst. Han springer även upp och nerför trapporna vid förstukvisten. Trapporna inne har han ännu inte lärt sig att gå i, vi har grindar där, det är öppna trappsteg så vi är lite rädda för att han ska snubbla och ramla ner, han får vänta ett tag innan han får prova på det. Stora snödrivor kravlar han sig upp på och åker kana nerför, det tycker han är kul. Idag tog han ett jättesprång, han stod på plogvallarna vid vår väg och blev så glad när han såg husse så han tog ett jättesprång från snövallen och över vårt staket och landade i snödrivan på tomten.

I början var Alonso för jäklig att bita i allt och alla, varken fingrar, byxor eller fötter fick vara ifred för hans sylvassa tänder. Det hjälpte inte hur många gånger man sa "nej" han lyssnade inte. Till slut tog vi till knepet att släppa några nycklar i golvet samtidigt som vi bestämt sa nej och vips så lyssnade han och slutade bita. Nu är han en helt annan kille det räcker med att man säger nej om han får för sig att bita igen, men det händer inte så ofta nu.

Alonso har inte blivit rumsren än. Vi rastar honom meddetsamma på morgonen, efter maten, efter han sovit på dagen och efter att han lekt mycket och innan vi ska gå och lägga oss. Han är jätteduktig och håller sig på natten men på dagen kan det misslyckas. Man får ha stenkoll på honom och titta om han börjar att nosa omkring eller ställer sig vid dörrarna då måste man fort släppa ut honom. Jag tror att det är svårare när man vistas på två våningar, då kan han ju inte ställa sig vid dörren och har väl inte riktigt fattat det där med trappen ner för att komma ut. Men det blir bättre och bättre för varje dag.
Idag har det varit sol men ganska kallt, cirka 6-7 grader kallt.

10 kommentarer:

 1. Han är ju så himla söööt!!!
  Jag tror att den där "avleda uppmärksamheten"-metoden är superbra. Vi tittade mycket på den där kvinnan (Barbro?) som hjälpte till med "problemhundar" i Gokväll. Just det där att det händer nåt annat gör nog att dom kommer av sig lite.
  Skönt att det har funkat :-)

  SvaraRadera
 2. Pssst: Jag skulle tycka att det vore superbra om ni tog bort verifieringen från er blogg. Om ni har fått dumma kommentarer förstår jag er fullständigt, men det är jobbigt att verifiera...
  :-)

  SvaraRadera
 3. Grattis Alonso! och grattis Husse och Matte till en underbart söt hund! Kramar från oss

  SvaraRadera
 4. Åh han är så söööööt! Skulle gott kunna pussa honom sönder och samman! ;-)
  Det ordnar sig nog med rumsrenheten, han är ju bara liiiiiten grabb än.

  SvaraRadera
 5. jag tror det blir bättre ju längre fram vi kommer våren!!!! det där med nycklarna var ju jätte bra!! kram till alla 2 fotade och puss på nosen till fyrfotade och då främst Alonso

  SvaraRadera
 6. Matts Torebring27 januari 2011 19:37

  Vilken kul kille, full av bus verkar det som...

  SvaraRadera
 7. bra idé med nycklarna, verkar ha fungerat utmärkt! Tänk vad snabbt tiden har gått, redan har ni haft honom i 6 vecor...

  SvaraRadera
 8. sv: Preciosa hade vänligheten att svara på din fråga angående Torreviejamarknaden. Såhär skrev hon i min blogg:

  Hej..
  Jag hoppar istf Ama här..undrar om hon blir sur
  På en sajt som heter http://www.aktivitorrevieja.com
  under ”notiser” så ska markn flytta till Antonio Soria-parken på 83000 kvm, lite utanför, nära vattenparken. Inom 2 år stod det innan.Dit flyttar marknadsplatsen i centrum också.
  Denna sajt är trevlig,finns mycket bra på den.
  Har en fototävling AMA just nu!!
  Ciao P

  SvaraRadera
 9. Så fort tiden går. Tycker inte det var länge sedan ni hämtade hem Alonso. Fortfrande ser han väldigt busig och charmig ut. Ha dé!

  SvaraRadera
 10. Mamma mia! Vilken söt liten jycke! Jag har suttit ca en timme och tittat på bilderna på Alonso. Han är ju bara så gooo! *L* Får ni någonting gjort på dagarna? Lycka till i fortsättningen med det lilla charmtrollet!
  Inger och Ingemar

  SvaraRadera