Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

fredag 7 januari 2011

Alonso 3 månader

Igår fyllde Alonso 3 månader, det och 65-årsdagen passade vi på att fira med familjen. Alonso satt så stolt i soffan tillsammans med barnbarnen.

Alonso är en riktig cirkusclown, vilket Pia uppfödaren även talade om för oss när vi hämtade honom, bland annat så gillar han att balansera på armstöden till soffan.

Han älskar att vara ute i snön. Det är lite problematiskt att veta om han är kiss- eller bajsnödig när han ställer sig vid dörren eller om han bara vill ut och leka, ofta lurar han oss och vill bara ut i snön och skutta.

På verandan har vi snöhögar som är så stora att dom går högt över midjan på oss, där gillar Alonso att klättra.

Han är ju så lätt att han kan "gå på" snön, det som är lite pirrigt är om han går där det är djup snö och vi inte har koppel på honom då kan det vara svårt att själv gå dit och hämta honom, man kan fastna i den djupa snön. Men det är Alonso ovetande om, han bara skuttar på och njuter.

Här är ett litet smakprov på hans skuttande.

Idag blev det ett litet genombrott i relationen katt - hund. Vi skulle äta pasta med lövbiff, när jag putsade köttet så fick lilla kissen en liten smakbit, hon blev då så distraherad att Alonso fick komma och nosa på henne och hon gjorde ingenting. Dom har även legat väldigt nära varandra i soffan och det har gått bra. Jag tycker att det ser lovande ut inför kommande kompisskap.

Det har snöat lite idag, blev till att ta fram skrapan igen, men det har varit töväder så lite har det även droppat ifrån taken.

7 kommentarer:

 1. Det är ju allt en himla tur att han inte är vit, då hade han varit svår att finna i all den snön!
  Där ser ni att de nog kommer att bli vänner era två fyrbeningar, det är bara tid de behöver! det ser ju bra ut inför framtiden..

  SvaraRadera
 2. Underbart att se Alonso fara runt isnön. Lycka för en liten vovve med varm skön päls. Jag håller med tidigare skrivare, vilken tur att han inte är helvit! Kram

  SvaraRadera
 3. Den nyfikenheten och leklusten skulle man ha!

  SvaraRadera
 4. Han är ju bara såååå himla söt! Grattis till Alonso :-)

  Skönt att det går bättre och bättre för hund- och kattrelationen :-)

  SvaraRadera
 5. Kul att se han skutta omkring i drivan. Håller med de andra, tur han inte är vit!

  Härligt att katt och hundrelationen verkar bli allt bättre.
  Grattis på 3 månadersdaen.
  Han är så söt-:)

  SvaraRadera
 6. Mmm, relationer blir hetare då god mat är in-blandad, just hemkommen från kvällsmat beståen-de av uunderbar gulaschsoppa tillagad av Ty vänner och uppäten av oss Sv o Dk vänner!

  SvaraRadera
 7. Det kommer nog gå bra med katten och hunden emellan så småningom!
  Han är verkligen ett charmtroll er alonso!
  Såg mysigt ut där i snöhögarna.

  SvaraRadera