Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

torsdag 20 januari 2011

Social träning

Igår var det ett strålande fint väder. Vi passade på att köra lite social träning med Alonso. Först körde vi till återvinningsstationen på ön, då fick Alonso sitta ensam kvar i bilen när vi lastade ur kartonger, tidningar och dylikt. Det fixade han lätt. Därefter åkte vi ner till hamnen i Linanäs för att handla, då gick vi ut en prommis ut på bryggan, det var en ny upplevelse att titta ner på isen. Det såg ut att vara en riktigt tjock is och snön som tidigare låg ovanpå och isolerade har nu töat bort. Isläget lovar gott för barnbarnets träning på motorcykeln men han får hålla sig till en upplogad bana på en liten insjö och inte ge sig ut på fjärden. På ön man ser i bakgrunden har Elin, Tigers förra fru, sitt sommarhus. Får vi kanske se henne och barnen i affären någon gång i sommar.

När vi kom hem tyckte Alonso att det var skönt att sträcka ut sig på sin favvoplats, mattes ben.

Idag är vädret urrigt, molnigt och det känns rått, det är några minusgrader. I dagarna har vi kunnat njuta av Monte Carlo rallyt som sänds på Eurosport. Snacka om att man längtar dit när man ser massor av husbilar som är parkerade utefter rallyvägarna. Däremot skulle man inte vilja stå som fotgängare, och titta på, så himla nära vägen där rallybilarna kör. Det är verkligen att utmana ödet, hoppas att ingen blir påkörd i år. Alonso är inte så intresserad av rally, han väntar istället på att F1-säsongen ska sätta igång och han får titta på sin namne.

7 kommentarer:

 1. Vad duktig han är - och så himla fin!

  Vi åkte långfärdsskridskor när vi bodde i Sollentuna. Fast bara på en upplogad bana på en sjö. Jag brukade tänka att håller isen för plogbilen så håller den nog för mig med .-)

  SvaraRadera
 2. jisses vad söt han är :-) han verkar gilla att sträcka ut sig på lite udda platser. Jag menar, ett ben, hur skönt kan det vara??
  Sv; jodå, jag kör alltid försiktigt. Från att ha varit en bildåre som aldrig sett till någon skylt så är jag numera väldigt försiktig av mig...hände när barnen kom, det blev ett annat ansvar att se till att jag själv o alla kommer fram ordentligt. Fråga mig bara inte hur jag tänkte innan...för det har jag inget bra svar på!

  SvaraRadera
 3. så trygg han är !!!!

  SvaraRadera
 4. Matts Torebring22 januari 2011 10:36

  Social träning är inte enkelt, det vet vi som hade "Brownie" (en brun Schabrador) med oss vart vi än gick och gjorde. Men ibland går det helt enkelt inte, de måste kunna klara sig någon timma själva. Lycka till.

  SvaraRadera
 5. Träning är ett måste o knepigt för alla parter finns kanske en coach i närheten!

  SvaraRadera
 6. sv: Vi åt både potatissallad och sallad utan potatis till revbensspjällen - det var jättegott :-)

  SvaraRadera