Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

tisdag 4 januari 2011

Takskottning

Då var det dags att skotta taket över husbilen igen. I väderprognosen sa man att det skulle komma mer snö ikväll. För säkerhets skull var det bäst att ta bort den snö som kommit tidigare, man vill ju inte ha några skador på bilen. Det var nu tredje gången, sedan vi kom hem från Spanien, som taket skottades. Ser ni på bilden så smutsig bilen är, man mår lite dåligt varje gång man går förbi den, men det är ju omöjligt att tvätta den i den här kylan.

Idag blev det lite race på Alonso och lilla "Grålle". Katten låg under glasbordet och Alonso sprang omkring henne och busade och försökte få igång henne. Till slut lyckades han, hon sprang upp och for efter honom men då blev han skraj och skrek till, katten vände då och gick. Det verkar vara svårt det där med hund- och kattspråk, när katten viftar med svansen då är hon ju irriterad men när hunden viftar på sin svans är han ju glad. Jag hoppas snart att dom lär sig att tolka varandras språk så att dom kan springa och leka. När lilla "Grålle" hade sin lilla syster kvar sprang dom ofta och jagade varandra. Det var kul att se när dom jagade varandra i vårt sovrum då sprang alltid den ena katten under sängen med en jäkla fart och den andra hoppade alltid upp i sängen, sen blev det brottning i våra sängar, dom gjorde alltid likadant.

Idag har det varit fint väder men tyvärr lite för kallt, cirka minus 10 grader.

10 kommentarer:

 1. han är bara valp och förstår inte bättre:)
  hon kommer att fostra honom,
  en sak bara, ha aldrig halsbandet på inomhus
  han kan hoppa när han blir äldre och fastna i ett dörrhandtag och hänga sig
  kramiz Pia

  SvaraRadera
 2. Pia, tack för tipset, ja han är ju himla bra på att hoppa men som tur är hoppar han ännu inte så högt. Vi ska tänka på det.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 3. Kan tänka oss att det är ont om snöskottnings-verktyg därhemma denna vinter. God forts där i hund-kattriket!

  SvaraRadera
 4. Grattis till nytillskottet. Jättesöt valpis och det kommer nog gå bra med hund och kattförhållandet bara de vänjer sig vid varandra. Fy så mycket snö ni har! Vi längtar absolut inte hem, det är SÅ skönt här och det vackra vädret bara fortsätter.
  Jodå, hundarna får smaka, de bortskämda varelserna får alltid sista tuggan av vår mat
  -:)

  SvaraRadera
 5. Oj vad med snö...

  Dom kommer säkert att finna varann, Alonso och grålle :-)

  SvaraRadera
 6. och ännu mera snö kom det inatt och imorgon skulle de snöa IGEN, så ni har nog inte skottat för sista gången denna säsong ännu :-)

  SvaraRadera
 7. Matts Torebring5 januari 2011 18:05

  För en gångs skull struntade vi i snön hemma, startade husbilen och åkte bort från det dagliga (nattliga) nedfallet

  SvaraRadera
 8. God fortsättning på det nya året och med snöskottningen. Vi såg att det kommer mera av den varan. Vitt och gnistrande vackert. Kram

  SvaraRadera
 9. Ja nu är det mycket skottande för att inte riskera några skador på husbilen. Se bara upp så det inte blir några skador på dig. Tak är hala.

  SvaraRadera
 10. Oj, vad mycket snö! Känns tryggt att veta att vår husbil står inomhus på en verkstad just nu medan vi är utomlands...

  SvaraRadera