Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

lördag 13 november 2010

Besök i Torrevieja

Igår hade vi bestämt att vi skulle ta en tur med vespan till Torrevieja, fredag är marknadsdag så det passade ju bra. Vi hade fått tips från "Ama de casa" hur vi skulle hitta till marknaden. Vi fick även tips om en skandinavisk affär. Vi har länge letat efter kaffefilter men inte hittat något i dom spanska affärerna. Nu hade vi tur för det hade dom i den skandinaviska affären, tack för tipset Ama.

Marknaden var jättestor, det fanns en oändlig rad av stånd som sålde frukt och grönsaker. Jag hade tänkt att titta efter skor, men det var ett sämre utbud av det. Jag får kolla efter det på onsdag i Guardamar.

På hemvägen åkte vi ner en sväng till havet. Strandpromenaderna är verkligen breda.

När vi ändå var i Torrevieja passade vi på att åka förbi min före detta arbetskamrats hus och se att det stod kvar.

Vädret var som vanligt kanon som ni ser på bilderna, klarblå himmel med endast ett par molntussar. På dagen var det 24 grader varmt.
Idag blir det bara en kortare tur, det är ju Formula 1-helg med tidsträning idag som vi inte får missa. Nej nu tycker vår kisse att det får vara nog med bloggandet. Det är bäst att jag slutar nu.

8 kommentarer:

 1. inte lätt att blogga med en katt stirrandes på sig ;-)
  Är det allltdi marknader på freedagar nere i Spanien? Läser ju oxå Amas blogg och där är det alltid på fredagar...

  SvaraRadera
 2. Vi ska ockå till Torrevieja men det dröjer nog ett par veckor tills dess. Ser att vädret börjar bli sämre där. Här blir det marknad i morgon. Ja det gäller att passa på sola för snart blir det sämre väder.

  SvaraRadera
 3. Agneta, det är alltid marknader någonstans i närheten. Vi har ett schema där alla marknader i närheten är angivna. I Torrevieja är det alltid på fredagar, här i Guardamar där vi är nu är det på onsdagar, en mindre marknad var det vid Mercadona där vi handlade idag. Det är ganska kul att se att utbuden skiftar mellan olika marknader. Det gäller att se upp för alla dramater så man inte snubblar över dom, i Torrevieja höll jag på att gå på näbben vid ett par tillfällen.

  SvaraRadera
 4. Maggan, jag kan inte se att det ska bli sämre väder här. Idag har vi haft ungefär 22 grader och nästan ingen vind alls.

  SvaraRadera
 5. Idag blir det att hålla tummar och tår för Alonso Ferrari!!

  SvaraRadera
 6. Vad bra att ni hittade marknaden och kaffefilter :-)

  SvaraRadera
 7. Menar du vanligt "Melittafilter"? Konstigt att det inte finns i Spanien. Här i Portugal finns det i varje butik men nästan alltid högst upp på hyllorna så man måste fråga efter dem. Har ni kollat Lidl? Där har de säkert.
  //Anna

  SvaraRadera
 8. Anna o Jan, vi var på Lidl igår men då kollade vi inte efter filter eftersom vi redan hade hittat det.

  SvaraRadera