Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

torsdag 25 november 2010

På färd hemåt

Det finns gott om apelsinodlingar i Spanien, den här odlingen var precis utanför ställplatsen. Innan vi kom hit passade vi på att köpa en stor säck apelsiner av en odlare som stod och sålde sina produkter utefter vägen. Han var lite dyrare än andra försäljare men vid en avsmakning så kunde vi hålla med om att hans apelsiner var av en extra god kvalitet, så nu har vi juice för resten av hemresan.

På tisdagmorgon var det dag för vidare färd mot norr, vi hade planerat att övernatta någonstans runt Gruissan - Narbonne. Vid den spanska gränsen vid La Jonquera passade vi på att proviantera, där kan man finna många varor billiga. Vi åkte för det mesta "snålväg" men gick på motorvägen över gränsen mot Spanien. Vi åkte av motorvägen vi Perpignan nord och åkte därefter "snålvägen" till Narbonne Plage. Eftersom det blåste inifrån land valde vi att åka dit istället för Gruissan. Vid Narbonne Plage har man mer skydd från blåsten bakom sandkullarna mellan vägen och ställplatsen.

Det var inte så många bilar där, till skillnad från när det är mer säsong, då kan det vara ganska fullt. Stranden är väldigt bred och lång. Det fanns inte många på stranden av förståeliga skäl.

Vi vaknade till en fin soluppgång och förberedde oss för vidare färd.

Vi åkte på motorvägen vid Narbonne och körde av Nimes ost. Därefter åkte vi "snålväg"och gick på motorvägen i god tid före Lyon. Vi åkte av nordost om Lyon och for vidare mot Bourg en Bresse. Cirka 2 mil innan Bourg en Bress finns en fågelpark med en stor parkeringen där man kan övernatta riktigt bra. Vi var cirka 10 bilar som övernattade. Vädret var omväxlande sol och moln och bara några grader varmt.
På morgonen åkte vi på "snålvägen" mot Besancon. Vid Baume les Dames, där passade vi på att proviantera och rasta, alldeles nära en jättefin ställplats som vi besökte förra året. Därefter gick vi på motorvägen igen och åkte hela vägen in till Tyskland.
Nu ligger vi på en jättefin ställplats "WellMobilPark" vid Bad Schönborn, några mil söder om Heidelberg. Här finns en jättestor bad-och fitnessanläggning nästgårds. Verkar verkligen vara en fin "kuranläggning". Nu har vi fått lite snö och enligt prognoserna lovar dom snö igenom Tyskland, det blir att ta det lugnt och sansat vi har ju ingen brådska.
Imorgon planerar vi att övernatta vid Göttingen, vi får se om planerna håller, därefter planerar vi att åka till Heiligenhafen. I Heiligenhafen väntar ett veterinärbesök. Vår lilla kisse har sluppit att vara åksjuk nu, blåsten har avtagit sedan vi lämnade Medelhavsområdet.

9 kommentarer:

 1. Hejsan,
  jag och mannen har läst er blogg i några veckor och tycker det är spännande att följa er på vägen,vi ska själv köra ner till Malaga den 17september med vår husbil, nu till min fråga: är det vanligt på ställplatser med WiFi?
  Ha en fortsatt trevlig resa,
  Sanne o Jonas i Skåne

  SvaraRadera
 2. Vad roligt att ni läst vår blogg. Jag blev lite konfunderad när ni skriver att ni ska resa 17 september men såg i er blogg att det blir 17 december. Jag tycker att det är ganska vanligt att det finns WIFI på de finare ställplatserna. Vi har en extern antenn som gör att de är lättare att hitta anslutningar, det kan vi rekommendera. Ha det bra på er resa!

  SvaraRadera
 3. Följer er både i tankarna o på er blogg, forts bra hemresa gott att ni har apelsiner med er. I Roquetas de Mar har vi mulet o liite regnstänk o svag vind idag.

  SvaraRadera
 4. oj, är ni på väga hemåt nu? Tala om att tiden har gått fort, känns inte länge sedan ni gav er iväg neråt mot solen.
  Kör försiktigt nu den sista biten hemåt, snön faller både här och där!
  Och tack för alla era tankar o hälsningar under vår senaste vecka, vi håller tummarna för att det lugnar ner sig nu ett tag!
  kram Agneta

  SvaraRadera
 5. Hejsan igen,
  Visst menade jag den 17 december blev lite fel månad... och tack för tipset om extern antenn.
  Sanne o Jonas

  SvaraRadera
 6. Från Italien önskar vi er en fortsatt härlig resa hemåt. Vi har stått väster om Modena inatt och det var en solig frostvit morgon som mötte oss när vi öppnade upp våra fönster, 0,3 grader minus!Kram C & Å

  SvaraRadera
 7. Gissar att apelsinerna man får där nere är färska och riktigt goda!
  Men hur funkar det att åka norrut, behöver ni inte vinterdäck snart?
  Här är i alla falla riktig vinter med ett ganska rejält snötäcke

  SvaraRadera
 8. Freedomtravel, nej vinterdäck behöver vi inte när bilen väger över 3,5 ton däremot måste mönsterdjupet vara minst 5 mm. Vi har kört många vintrar utan speciella vinterdäck och det funkar bra om man bara anpassar körningen efter väglaget. Vi brukar även ha snökedjor med oss om man skulle fastna någonstans.

  SvaraRadera
 9. Ok, det visste jag inte! Vi har vinterdäck till vår, men det är ju en mindre storlek, dvs 3,5 ton...

  SvaraRadera