Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

torsdag 11 november 2010

Camping Marjal i Guardamar

I tisdags installerade vi oss på camping Marjal. Det är en jättefin camping. Den har inte så många platser totalt cirka 208 men då är flera av dom bungalows. Platserna är stora, 90 kvm, med vatten, avlopp, el, kabel-tv och gratis WIFI. Det finns en stor utomhuspool och även pool inomhus samt ett gym, bilder kommer senare. Campingens restaurang håller också hög klass samt hygienutrymmena är också utav första klass. Jag tycker det är märkligt att en så relativt liten camping kan hålla så hög klass, det är den standardsmässigt finaste camping vi bott på hitills på den här resan.

Gatorna är breda så det är lätt att parkera på platserna.

Igår var det marknadsdag i Guardamar. Vi bestämde oss för att cykla dit, vi hängde på ett tyskt cyklande par för att hitta rätt. På den här marknaden hade dom mer mat än det brukar vara. Här ett stånd med en massa torkade fiskar, vi köpte en bit torkad tonfisk. När vi var på en bar i Benidorm satt det några spanska killar som åt på något som såg spännande ut. Vi frågade vad det var och fick då smaka på den torkade tonfisken.

Marknaden var enormt stor, den ringlade sig fram på trånga gator.

Vid ett stånd där dom sålde växter och blommor var det en skylt med en katt där det stod "Namnam". Den växten kunde vi bara inte motstå, den måste vi köpa till vår lilla kisse. Hon började äta på gräset så fort vi ställde ner det. Gräs härnere är eftertraktat, vår kisse hittar annars inte många grässtrån att tugga på.

Igår var det Holländsk dag i restaurangen, som vi besökte när vi kom hem från marknaden, vad jag förstod har dom det någon gång i månaden. Man dansade till både gamla och nya låtar. Här dansade man även Linedans som verkar vara populärt lite här och var. Det var glad och hög stämning som ni kan se på filmen här nedan.
Det är mycket att göra när man är ute på resa, man måste ju hinna med så mycket som möjligt, samtidigt som man även måste ta det lugnt och lata sig i solen, kan vara svårt att få det att gå ihop ibland.
Idag på morgonen är det som vanligt klarblå himmel, när vi vaknade var det ganska svalt bara 11 grader. Nu stiger temperaturen mer och mer, när klockan är nästan 10.00 är det 14,5 grad.

6 kommentarer:

 1. Vad roligt att ni trivs på nya campingen.Vilket nummer fick ni på campingplatsen? Då kan jag kolla exakt var ni är på min karta. Kram från oss

  SvaraRadera
 2. Christina, vi har nummer 195, en bra plats men vi får bara ha den till den 23 november men vi hade ändå bara tänkt att stanna här i cirka 2 veckor.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Hej,undrar vad det kostar per dygn med el på en så fin camping för 2,vore kul att veta för kommande resor,ser härligt ut i solen !!!

  SvaraRadera
 4. Då har vi er plats på kartan! Vi ser fram emot att läsa om era nya äventyr.

  SvaraRadera
 5. Det ser verkligen ut att vara en fin camping - men den ligger nog lite för nära för att vi ska ta in där :-)

  sv: Jo, restaurangen ligger här i Torrevieja. King Wok heter den och ligger på den stora "infartsgatan" Avenida cortes Valencianas.
  Marknaden är lätt att hitta om man är på rätt ställe (överraskande nog...), den är nämligen jättestor! Om du söker på "Calle Fuensanta 54, Torrevieja, España" i google maps så kommer pilen att hamna på scandigo (en skandinavisk mataffär). Om ni inte är sugna på att handla skandinavisk mat (tänkte att ni ju har varit ute ett tag nu) så ligger den i ena änden av det stora marknadsområdet som sträcker sig måååånga kvarter :-)

  SvaraRadera
 6. Matts Torebring11 november 2010 20:34

  Njut av värmen, maten, gemenskapen och tänk på oss som har fått 30 cm av vinterns första snö.....

  SvaraRadera