Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

tisdag 16 november 2010

Grönt besök

Igår fick vi besök utav några stycken stora gröna varelser. Dom ser nästan ut som rymdvarelser med det lilla huvudet som sitter på "skaft". Vår lilla kisse tyckte det var spännande att peta på dom med tassen så dom hoppade iväg. När hon nosade på en utav dom så tog den sina långa framben och "boxade" till henne på nosen, det såg festligt ut.

En försökte ta sig upp på framskärmen på vespan, men den gled ner och fick inget tag.

Vi hade tänkt ta en tur med vespan till Santa Pola, trots att det blåste rätt kraftigt. När vi kom ut på 332:an tog vinden i ordentligt, vi bestämde oss därför att åka dit en dag när det är lugnare väder och vände därför i La Marina. På vägen passerade vi camping La Marina. Vi var lite nyfikna på den så vi parkerade vespan och gick in. Den campingen blev vi besvikna på. Visserligen har dom ett jättefint poolområde men platserna var inge bra. Vi såg bara några fåtal stora platser, dom flesta var små och trånga. Gatorna till platserna var också trånga. De flesta gator bestod av grus, jag kan tänka mig att det kan damma när bilar kör förbi. Den här dagen, när det blåste, virvlade nedfallna löv över nästan hela campingen som gjorde ett skräpigt intryck. Dom här platserna på bilden nedan låg lite mörkt.

Dom här platserna låg lite ljusare till.
Kanske någon av våra bloggläsare har varit på campingen och har en annan uppfattning om den? Vi såg några svenska ekipage där.

7 kommentarer:

 1. Tack för att ni ser er omkring. Vi skall inte ens tänka på att försöka komma in där.

  SvaraRadera
 2. Sanningsenliga bilder! Vi har besökt campingen o gillar inte heller den, inte pga att stora bilar göre sig icke besvär, utan vegetationen där är trist. Vi vill gärna ha en vintergrön vegetation omkring oss på vinter havlåret.

  SvaraRadera
 3. ni kan nog snart göra en liten sammanställning av olika campingar och deras tillgänglighet och service såsom ni ser er runt :-) Det ser ut att vara mkt folk överallt..tänk vad många det är som åker ner för att övervintra, sån lyx! Vilka nationaliteter är det mest av?? Lite nyfiken

  SvaraRadera
 4. Vi tyckte som sagt att den var finare än den i Santa Pola. Men vi hade bara ett litet kupoltält då så storleken spelade ju ingen roll ;-)
  Poolområdet var jättefint!

  SvaraRadera
 5. Agneta, ja det är verkligen många som är på campingarna härnere nu. De flesta är engelsmän, holländare och tyskar men just i Santa Pola väldigt många svenskar också. På just den här campingen som vi står på nu är det även flera norska ekipage, våra grannar bor ända upp i höjd med riksgränsen, då förstår man att dom vill vara här nere den här årstiden.

  Amacasa, ja har man tält så kanske man inte tänker på om platserna är lättillgängliga eller speciellt stora. Jag tycker det är dags för er nu att lämna ert tält och investera i en husbil ;-), ni behöver ju inte åka i så trånga gränder som ni gjort tidigare.

  SvaraRadera
 6. Det ser ut att vara en bönsyrsa!
  Som hos alla bönsyrsor är honan väsentligt större än hannen; honan kan vara över 7,5 centimeter lång, medan hannen vanligtvis inte överstiger 6 centimeter. Grundfärgen är grön till brun.
  När bönsyrsan ska äta håller den fast i benen/vingarna på insekten. Har insekten vingar och långa starka ben som en harkrank, biter bönsyrsan lätt av benen och vingarna först.

  SvaraRadera
 7. Nu har jag hittat er blogg. Jättefina bilder och trevlig text! Vilken festlig bild på katten och syrsan! Djur är underbara!/Inger

  SvaraRadera