Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

lördag 23 oktober 2010

La Manga Mar Menor

Igår, fint väder som vanligt. Det låg en hel del moln längre norrut och inåt land men dom kom aldrig över oss. Vi tog en tur med vespan längs den smala remsan som omsluter Mar Menor. När vi var nästan så långt ut man kan komma passerade vi en gammal bro. Bron var kort men den var otroligt brant uppför och nerför. Det var så brant så folk vågade inte sitta i bilarna när de skulle åka över, passagerarna valde att kliva ur och gå över istället. Jag tvekade lite om jag också skulle gå av vespan men valde att sitta kvar, det var nästan så man trodde vespan skulle stegra sig och slå runt.


På vägen ut passerade vi en plats där det stod några husbilar, koordinaterna var N 37.45.09.63 och V 0.44.31.44. Det var bara en grusplan, inga servicemöjligheter.

Här på kartan ser man vilken smal remsa som skiljer Mar Menor och Medelhavet åt.
Det är svårt att via foto göra landskapet rättvisa lägger därför ut ett klipp från Youtube.
5 kommentarer:

 1. Waow, vilken backe! Men man är ju glad så länge det inte är låga tunnlar i alla fall... Usch vad jobbigt det är att fastna bland massor av bilar framför en tunnel och inse att... shit, vi kommer inte komma under... Hände i Polen i somras ;)

  SvaraRadera
 2. Wouw, häftig bro! Motorfolk som ni är förstår vi att ni såklart visste hur man tar en riktig MX-liknande backe! La Manga omr lär vara poppis bland Svenskar säkert har ni stött på flera..

  SvaraRadera
 3. Det var en häftig backe. Tur att ni inte har vårt vinterväder, för då skulle det bli svårt att ta sig över. Vill ne se gårdagens snöfall får ni titta in på vår blogg./ Elisabeth

  SvaraRadera
 4. Matts Torebring23 oktober 2010 18:16

  Oj vilken bro, gäller att inte ha för lång hjulbas så man fastnar. Va trevligt ni har, nästan otroligt. Vi har skottat snö hemma i Swedala. Fortsätt och njut och fresta oss hemma i kalla Norden.

  SvaraRadera
 5. Hej! Den bron har vi också åkt över, läskig! När ni så småningom bestämmer er för att lämna La Manga (som för övrigt i min uppfattning är lite för märkvärdigt) så glöm inte att besöka saltsjön som ligger på andra sidan av Mar Menor. Där är det saltare än i Döda havet och man flyter som en kork. Man kan också smörja in sig med lera som man tar upp från botten. Den smörjer man in sig med och låter torka på kroppen så blir man vips värkfri och/eller 10 år yngre. Man åker till San Pedro de Pinatar och håller Lo Pangan. Om du står längst norr ut på La Manga så kan du se över dock kan man inte gå över. Man måste köra runt och det är nog 5 mil ungefär.

  SvaraRadera