Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

torsdag 7 oktober 2010

Promenad på Playa Levante

Igår var det återigen en kanondag med klarblå himmel. Vi tog vespan ner till playa Levante och gick en promenad utefter stranden. Vattnet var riktigt varmt, varmare än i poolen på campingen. Det var mycket folk, förvånansvärt många spanjorer. Playa Levante är lång, ska man gå utefter hela stranden blir det en rejäl promenad. Nu gick vi bara en bit på stranden och gick på den breda strandpromenaden tillbaks till vespan.

Det är mest höghus och stora hotell som ligger och har frontside men sen smyger det sig in en och annan gammal villa. Dom ser lite malplacerade ut, hur kommer det sig att inte dom har blivit uppköpta? Ofta ser dom lite ruffiga ut, vem är det som äger dom?


Nu har vi fått nya grannar på en sida. Det är gammalt par från Holland. Frun går med rullator och mannen tar inte många steg på tomten utan att han måste sätta sig ner och vila. Vi förundras över hur dom orkar med campinglivet. För övrigt är medelåldern på campingen hög, om man ser någon yngre så blir man förvånad. Men det är ju ett härligt liv att leva, sitter hellre här än på "hemmet". Hoppas bara att man själv får ha hälsan så att vi får många campingår tillsammans.
Nu har vi bestämt oss för att stanna här minst 1 vecka till. Om man stannar mer än 30 dagar kostar campingen 14,50 euro per dygn, att jämföra med 18,80 euro per dygn om man stannar mindre än 30 dagar, det blir mindre än 140 kr per dygn och det tycker vi är billigt.
Idag har vi lite molnigt väder men det var varmare än det brukar vara på morgonen, det var 22 grader när vi vaknade.

9 kommentarer:

 1. Härligt, ja det är vår dröm också att när man blir panchis, att åka runt med husbilen åtminstone vintertid och besöka lite varmare ställen under vintern. Komma upp hit till våren igen!
  Hoppas man får va frisk och kry och allt går som man drömmer om!

  SvaraRadera
 2. Ser verkligen härligt ut! Själv har man ju precis kommit innanför dörrn från regnet och kylan där ute ;)
  Skillnaden när man är pensionär är väl att man har tid och kan vara borta med husbilen i flera månader. När man har jobb och barn är det ju svårt att vara borta sådär länge... även fast det låter lockande ibland ;)

  SvaraRadera
 3. Underbart,Nu ser vi fram emot att bli ännu äldre och att vi kan fortsätta med campinglivet. Absolut bättre än på hemmet som det är nu för tiden.Vi står i Polch 18 grader och mulet. Sakta mak ner till Espania Kram

  SvaraRadera
 4. Ingvar E (f d arbetskamrat)7 oktober 2010 18:55

  Hej Birgitta. Va' avis jag blir... men det både låter och ser helt fantastiskt ut. Jätteroligt att du/ni trivs med tillvaron. Njut för det är du värd! För min egen del kämpar jag vidare på LF, sannolikt några år till då det inte verkar vara aktuellt med fler avtalspensioner. Njuter dock av tillvaron jag också. Har sedan i november i fjol fått njuta av mitt barnbarn (Linn). Skulle kunna sluta arbeta för hennes skull. Det är fantastiskt att vara farfar, även om det låter lite mossigt :)

  Kör försiktigt och sänd gärna lite värme hem till Svedala.

  Kramar Ingvar

  SvaraRadera
 5. Ser helt otroligt härligt ut. Jag hoppas min tur kommer så småningom. Jag jobbar vidare, men drömmen lever.

  SvaraRadera
 6. ser och låter härligt med fortsatt sol o värme, här blåser det och har öst ner i stort sett hela dagen...brrr!
  Sådär vill jag med ha det..men lär väl få vänta en 20 år till ca innan det är dax!?

  SvaraRadera
 7. Ingvar, vad roligt att du tittat in på vår blogg. Grattis till barnbarnet!!! Ja, jag hade verkligen tur som var i rätt ålder när Håkan härjade som mest med neddragningar. Hälsa dom andra gamla kompisarna!

  Åke och Christina, kör försiktigt och ha det bra på resan ner!

  SvaraRadera
 8. Är lite nyfiken om el ingår i priset ni betalar på campingen?
  Hälsningar

  SvaraRadera
 9. Anna, 4 kw per dag ingår i priset förbrukar man mer så kostar det, tror jag, 0,35 euro per kw.

  SvaraRadera