Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

söndag 31 oktober 2010

Storm på natten

Inatt började det att blåsa upp kraftigt. Husbilen gungade rejält i blåsten, det gick inte att sova. Till slut var vi tvungna att gå ut och montera ner vindskyddet och ta in markisen. Som tur var hade vi förankrat markisen, förutom med stormlinan, på mitten med ett spännband som vi fäst i häcken. Det spännbandet fick jag hela tiden hålla hårt i medans Anders tog loss stormlinan och förankringarna i sidostolparna. Hade vi inte haft spännbandet hade vi aldrig klarat av att veva in markisen i den hårda blåsten, spännbandet fick hänga kvar som ni ser på bilden. Stolar och grill blåste ikull, fick förvaras under bilen.

Även grannarnas vindskydd blåste ner. Concordegrannen lite längre bort hade ordentliga stag på bägge sidor av vindskyddet och det stod emot blåsten.

Det märktes på temperaturen, som var 18 grader inatt, att det kommit in en annan typ av väderlek. Nu ser vi blå himmel mellan molnen men det blåser fortfarande lite grann, temperaturen har stigit till 20 grader. Vi får se när vi kan fixa till på vår tomt igen.

11 kommentarer:

 1. Här i Portugal har det också stormat rejält och gör så fortfarande. Vi har dessutom fått 33 mm regn på 2 dagar. Solen skiner igen i alla fall.

  SvaraRadera
 2. Vi märkte inte att det stormade. Men Preciosa som bor lite längre söder ut hade också storm. Hon bor 50 meter söder om oss (huset mitt emot) så gränsen måste ha gått precis vid vår gata :-D

  Troligen blåste det rejält även här, men vi märkte ingenting eftersom vi sover in mot ljusgården.

  SvaraRadera
 3. Kan tänka mig att det kan blåsa rejält!
  Vi hade faktiskt riktigt blåsigt första natten i Trosa också, och vi stod utan vindskydd från havet, så vi märkte att det gick mycket gas för att hålla uppe värmen i bilen...

  SvaraRadera
 4. Hej! Skönt att höra att ni kunde rädda er markis m.m. Vår kära spanske vän Pepe, som vi lärde känna i La Manga, sa att när det blåser så blåser det i 3 dagar sen blir det bra igen. Vi märkte aldrig att det stämde men det kanske stämmer bättre för er. Vi har ettmulet väder men för årstiden ganska varmt med 7 grader.Fredag-lördag var soliga så vi till och med kunde äta lunch ute. Ha det gott Kramar från oss båda

  SvaraRadera
 5. Det ska bli spännande och se om det stämmer det där med att blåsa i 3 dagar. Vi hade ut markisen igen idag men fick ta in den efter ett tag eftersom det tog i och blåste rätt ordentligt. Solen har i alla fall visat sig flera gånger idag och då har det varit riktigt varmt. Nu kl 17.30 har vi nästan 21 grader.

  SvaraRadera
 6. sv: Hahaha! Jodå, vi lever :-) Maten var en blandning, man tager vad man haver, typ. Det är stekt serranoskinka, potatistortilla, ägg, lök, tomater med kryddor och ost på och en klutt stark, rysk tomatsås. En spansk pytt-i-panna, kan man säga. Utom den ryska såsen då kanske :-)

  SvaraRadera
 7. Ja vi har också känt av stormen, i fredags stod vi skyddade, men hörde stormen på havet. I natt blåste och regnade det, men idag har solen tittat fram. Tur man inte är i Portugal än på ett tag. Åker sakta ner över på tisdag tror jag.

  SvaraRadera
 8. Benidorm har haft en pytt regnskur på förmiddagen och lite blåst. I byarna 9 sek. Eftermiddagen sol sol sol. Spännande att se om det kommer häröver imorgon. Kramar från oss

  SvaraRadera
 9. usch ja, när det blåser så är det inte kul att försöka rädda vad som räddas kan. Vi hade en sådan storm nere i Kroatien förra sommaren, vi letade febrilt i nästan en timme efter våra möbler som flög iväg. markisen hade vi redan hunnit dra in som tur var....

  SvaraRadera
 10. Oj vilket blåsväder... Det där med att det blåser i tre dagar tycker jag mig ha hört någon gång... Stämmer eller ej kan jag dock inte svara på :-)
  Vad sugen på nyare bil och lite mer resande blir man av alla era bloggar och kommentarer!!

  SvaraRadera
 11. Nä tre dagarsblåst finns ej generellt i Spanien. Tredagarsfeber har jag dock hört talas om ;-))

  SvaraRadera