Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

tisdag 19 oktober 2010

Uppkoppling igen

I lördags åkte vi upp en tur med vespan till Camping Almafra och hälsade på Lena och Jan. Återigen fick vi en riktigt trevlig pratstund. Vi hade hoppats att Christina och Åke, "Globetrotterna" skulle vara på ingång medans vi var där, men dom anlände cirka en halvtimme efter att vi hade åkt därifrån.

De sista dagarna har det kommit ytterligare ett svenskt par till El Raco, det visade sig att de hade samma intressen som vi, det vill säga motorsport, han hade provat på det mesta inom motorsport, nu åkte han Formula V. Det blev en trevlig pratstund.

Det kom lite mörka moln på himlen så vi blev lite oroliga att vi skulle behöva packa in i regn, men det klarade sig. Det var lite vemodigt att säga adjö till våra engelska grannar/vänner, särskilt till Bryan och Anne. Vi fick lova att vi skulle komma tillbaks nästa år igen.

Innan vi åkte ifrån Benidorm åkte vi upp med husbilen till camping Almafra igen. Den här gången fick vi träffa Åke och Christina, det blev ett kärt återseende.

Därefter åkte vi vidare mot Santa Pola, en ställplats/parkering som vi hittat genom Husbilsklubben. Det var en riktigt stor grusplan, den låg nära playan.

Bredvid låg en stor marina med både stora och små båtar.

Vi hade nästan inte mer än kommit dit förrän Guardia Civinl kom och informerade oss om att där fick man inte campa, bara stå en natt för att vila. Han åkte runt och talade med alla husbilar. Platsen var väldigt skräpig, den användes bland annat för att rasta hundar, vi hade inte velat stanna där längre än för en övernattning.

Därefter åkte vi vidare mot en annan parkering som vi fått tips om, La Marina, en liten bit därifrån men där kunde vi inte köra ner eftersom det var begränsat till max 3,5 ton. Vi for då vidare mot Guardamar där vi hade hört att husbilar stod, men den platsen hittade vi inte. For då mot Orihuela Costa, men det var bara en tråkig parkering vid ett köpcentrum, ingenting för oss. Åkte vidare mot ännu en ställplats/parkering som vi fått tips om från Husbilsklubben, La Manga del Mar Menor, men den tror jag inte fanns kvar, där stod inga bilar. Nej vi är nog inga parkeringsmänniskor, vi väljer nog campingar eller ordentligt ordnade ställplatser.
Till slut åkte vi till camping La Manga, där fick vi en kanonplats ungefär 100 kvadrat med vatten och avlopp vid platsen. Här stannar vi nog ett tag.

Imorse hade vi bara 12 grader men när solen steg upp så blev det varmare. Det var inte ett moln på himlen varken igår eller idag.


Nu ska vi åka vespa och utforska omgivningarna.

4 kommentarer:

 1. Tack kära ni för att ni kom förbi ALMAFRA innan ni åkte vidare. Det har blivit ett rejält sökande för er på vägen ner över och intressant läsning för oss. Kram

  SvaraRadera
 2. Vi tackar också för tipsen, då vet man var man inte ska stå. Men det dröjer ett bra tag innan vi kommit så lång, är ju fortfarande i Sverige. Ser så härligt ut med blå himmel, här regnar det och är grått.

  SvaraRadera
 3. Camping La Manga har vi också bott på (fast i tält då). Det var i samband med att vi hälsade på Maggan och Jaime som "lurade" ner oss hit. I den vevan köpte vi lägenheten :-)

  SvaraRadera
 4. Efter lite turer fram o tillbaka verkar ni funnit en ny bra plats att stanna ett tag på. Vädret känner jag mig lite avis på, speciellt idag med ösregn o några få plusgrader!
  ha en fortsatt skön vistelse, är så kul att följa er :-)

  SvaraRadera