Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

söndag 31 oktober 2010

Storm på natten

Inatt började det att blåsa upp kraftigt. Husbilen gungade rejält i blåsten, det gick inte att sova. Till slut var vi tvungna att gå ut och montera ner vindskyddet och ta in markisen. Som tur var hade vi förankrat markisen, förutom med stormlinan, på mitten med ett spännband som vi fäst i häcken. Det spännbandet fick jag hela tiden hålla hårt i medans Anders tog loss stormlinan och förankringarna i sidostolparna. Hade vi inte haft spännbandet hade vi aldrig klarat av att veva in markisen i den hårda blåsten, spännbandet fick hänga kvar som ni ser på bilden. Stolar och grill blåste ikull, fick förvaras under bilen.

Även grannarnas vindskydd blåste ner. Concordegrannen lite längre bort hade ordentliga stag på bägge sidor av vindskyddet och det stod emot blåsten.

Det märktes på temperaturen, som var 18 grader inatt, att det kommit in en annan typ av väderlek. Nu ser vi blå himmel mellan molnen men det blåser fortfarande lite grann, temperaturen har stigit till 20 grader. Vi får se när vi kan fixa till på vår tomt igen.

lördag 30 oktober 2010

Alla sätt är bra utom dom dåliga

Igår fick vi nya grannar. Det dröjde inte lång tid förrän det kom en skräckinjagande lurvig schäfer igenom häcken. Som tur var så var vår lilla kisse inne men hon blev ändå rejält skraj. Jäklar tänkte vi hur ska det här gå, ska vi behöva åka härifrån, goda råd var dyra. Då kom vi på att vi hade en nyinköpt pressenning liggande i garaget, den hade vi tänkt att ha under vår förtältsmatta men vi hade ännu inte behövt använda den. Den hängde vi upp i häcken mellan våra platser och nu kan "skräcken" inte se in till oss och lugnet har åter lagt sig över vårt plats. Det ser väl inte så himla snyggt ut men är effektivt. Det som är synd är att den häcken var vår kisses favoritspanplats, men hon får hitta en ny plats att spana från det finns ju fler häckar runt vår plats.

Kan jag komma ut nu undrade "Grålle" där hon satt och spanade ut från fönstret?

Idag har vi haft molnigt väder och det har kommit lite regn, för första gången sen vi kom till La Manga. Det har inte varit något ösregn som det brukar vara utan mer som ett stilla vårregn. Nu när klockan är 16.30 är det drygt 18 grader.

fredag 29 oktober 2010

Vespatur till Cabo de Palos

Idag var det som vanligt fint väder, svalt på morgonen endast 12 grader men temperaturen steg snabbt. Vi bestämde oss för att åka ut till fyren vid Cabo de Palos. Det var en riktigt mäktig fyr.


Vi promenerade upp till fyren.

Därifrån var det en häftig utsikt. Här ser man "tarmen" som går ut vid Mar Menor, det är Medelhavet man ser här.

Cabo de Palos är en fiskeby med en historia från bronsåldern och en storhetstid under romartiden.

Härlig utsikt.

Det är mycket svartfärgade klippor här.

Cabo de Palos verkar vara en populär ort för dykning, man ser flera ribboat med dykare och det går även att dyka från land bland klipporna.

Nu ikväll är det 20 grader när klockan är 18.00. Ikväll är det livemusik på baren vid playan, det blir nog ett besök där, vi får se hur hög ljudnivån är ikväll?

torsdag 28 oktober 2010

Aktiviteter på camping La Manga

Det finns lite olika aktiviteter på campingen, en av dom är gympa varje tisdag och torsdag mellan kl 10.00 och 11.00. Här på bilden är det avslappning efter utfört pass. Det var lika mycket manliga som kvinnliga utövare. På torsdagar är det Linedans vid restaurangen.

Nu har dom öppnat inomhuspoolen. Det som är lite dumt tycker jag är att det kostar att bada där. Bada vi ett tillfälle kostar så mycket som 4 euro, köper du kort för flera bad blir det billigare.

Intill poolen ligger ett litet gym.

Utomhuspoolen har man stängt nu.

Även djuren har ett eget bad, men det här badet är för att tvätta djuren. Först blir det shamponering, sedan sköljning därefter någon form av antiparasitbehandling och därefter torkning.

Igår var det lite soldis, temperaturen var därför lite lägre än vanligt, men det var ändå shorts och linne som gällde.
På torsdagar är det tapasdag på restaurangen, man får två tapasrätter men betalar för en. Anders och jag tog tillfället i akt och åt 6 st olika tapasrätter och till det drack vi öl. Det gick på 9 euro, vi blev riktigt mätta, det är ju billigt. Nu har det ökat på med svenska husbilar på campingen. Många är medlemmar i Husbilsklubben.

onsdag 27 oktober 2010

Trevligt återseende och tråkigt avsked

Idag fick vi kärt besök av min, Birgittas, före detta arbetskamrat Björn och hans sambo Maria. De hyr ett hus i Torrevieja och kom förbi oss med sin hyrbil. Vi hade mycket att prata om, dom har även haft husbil men har nu husvagn. Naturligtvis blev det även en del jobbprat, jag var nyfiken på vad som hade hänt sedan jag gick i pension? Till lunch åt vi tonfisksallad, perfekt mat när det är varmt.

Idag var det även dags att ta adjö av Krister och Lisa som ska hem till Sverige igen. Vädret var som vanligt kanon, så gott som klarblå himmel. Vad vi är glada som kan stanna här ett bra tag till. Vi längtar inte hem, men vi saknar så klart barn och barnbarn.

Många lådor när man ska övervintra

Nu har vi fått nya grannar snett emot oss. Dom har varit här nu i några dagar, ändå återstår mycket att packa upp. Det är tydligen vanligt att man magasinerar mycket av sin utrustning på campingen när man reser härifrån. Utrustningen lastas på pallar och förvaras inomhus. Det verkar ju rätt smart. Vi får se vad det blir utav alla lådorna.

Igår vaknade vi till en klarblå himmel men det var bara 11 grader. Så fort solen stiger så blir det fort varmt. Anders tar alltid siestan i solen och jag ligger i skuggan.

Kattkompisen ligger oftast under vårt bord och myser.

Vår lilla kisse tycker bäst om att ligga antingen i häcken eller i någon av solstolarna.
Imorse var det samma väder som igår, det vill säga inte ett moln. Idag är det Krister och Lisas sista dag i La Manga, ikväll flyger dom hem.

måndag 25 oktober 2010

Camping Mazzaron

Gårdagen började med att titta på Formula 1. Det regnade så starten blev uppskjuten och när dom väl startade så blev det efter Pacecar. Det blev ändå ett spännande race där Alonso blev etta. Vi lät då vår Ferrarinalle pryda vårt vindskydd. Alonso är ju spanjor och tävlar för Ferrari.



Igår var det lite vind så det var full aktivitet bland vindsurfarna, förvånansvärt många äldre som vindsurfar.

Idag var det fint väder igen, vi beslöt oss för att åka till campingen Mazzaron som man hört talas om så mycket på Husbilsklubben. Kan det möjligen vara ett alternativ att övervintra på? Vi åkte med våra vänner som är här och har en hyrbil. Snålvägen tog ungefär 1,5 timmer från La Manga. Playan vid campingen var fin.

Men platserna var så himla grötiga. Det fanns inga häckar som skiljde av platserna.

Det var även ställningar för solskydd som gjorde att man hade svårt att stå på platserna med höga bilar.

Nej tacka vet jag platserna i La Manga och Benidorm där man kan vara lite mer privat utan att grannarna noterar allt vad man gör.
När vi kom tillbaks till vår camping var det dags för mat. Dagens meny var Paella, vi intog den med bröd och två flaskor vin och det gick på 30 euro. Det är prisvärt tycker vi.
Imorgon är en ny dag och då väntar nya äventyr.

söndag 24 oktober 2010

Marknad med vänner

I fredags kväll kom Anders före detta arbetskamrat ner till camping La Manga. Krister och hans fru Lisa tog flyget ner och bor i en bungalow på campingen. Under tiden de är här har dom hyrt en bil. Det är tredje gången i år som dom är här nere, i somras var dom nere med sin husvagn.

Igår var det dags för marknadsbesök. Anders har en förmåga att handla när vi är på marknader. Den här gången blev det skor, shorts och tröja. Jag köpte som vanligt inget, förutom förstås churros. Det är Krister och Lisa som tipsat oss om det.




På eftermiddagen blev det en trevlig pratstund vid vår husbil. På kvällen blev det även ett besök på campingens restaurang. På övervåningen var det uppträdande med levande musik. Fastän flera av oss har problem med hörseln var ändå ljudnivån för hög för att vi skulle tycka att det var behagligt, därför valde vi istället uteterassen som var mycket behagligare.

Vädret var som vanligt bra, rätt så mycket moln på morgonen men dom skingrades mer och mer.


Idag på morgonen har vi så gott som klarblå himmel men temperaturen är än så länge bara 15 grader. Så fort solen varit uppe en stund så blir det fort varmare.


lördag 23 oktober 2010

La Manga Mar Menor

Igår, fint väder som vanligt. Det låg en hel del moln längre norrut och inåt land men dom kom aldrig över oss. Vi tog en tur med vespan längs den smala remsan som omsluter Mar Menor. När vi var nästan så långt ut man kan komma passerade vi en gammal bro. Bron var kort men den var otroligt brant uppför och nerför. Det var så brant så folk vågade inte sitta i bilarna när de skulle åka över, passagerarna valde att kliva ur och gå över istället. Jag tvekade lite om jag också skulle gå av vespan men valde att sitta kvar, det var nästan så man trodde vespan skulle stegra sig och slå runt.


På vägen ut passerade vi en plats där det stod några husbilar, koordinaterna var N 37.45.09.63 och V 0.44.31.44. Det var bara en grusplan, inga servicemöjligheter.

Här på kartan ser man vilken smal remsa som skiljer Mar Menor och Medelhavet åt.
Det är svårt att via foto göra landskapet rättvisa lägger därför ut ett klipp från Youtube.








fredag 22 oktober 2010

Igår var det städdag

Igår var det lite moln när vi vaknade, dom skingrades ganska fort och det blev på nytt en ny dag med strålande solsken. När vi stod i Benidorm så blev taket på husbilen ordentligt smutsigt eftersom vi stod under ett pinjeträd. Nu var det dags att göra rent taket, jag tvättade alla fönster både utvändigt och invändigt. Anders tog fram stegen och skrubbade taket. När han ändå var på taket så passade han på att ta en bild. Det står en hel del "dauercampare" här med riktiga bungalows. Här ser man en som till och med har en terass på taket.

Vid stranden ligger campingens restaurang/bar med en uteterass. Där finns även en liten scen där man brukar dansa linedans och även ha gympapass. Det var inte många som låg och sola.
Det här är utsikt ut över innanhavet Mar Menor.
På eftermiddagen tog vi en öl på baren och träffade där de trevliga svenska paren Irene och Tommy och Lisbeth och Lennart. När vi pratat en stund kom vi underfund med att Irene och Tommy kände folk på Ljusterö som även vår son känner, världen är bra liten.

onsdag 20 oktober 2010

Tre otroligt fina dagar

Vi har varit i La Manga sedan i måndags. Under dessa dagar har det varit ett otroligt väder, knappt ett moln på himlen och ingen vind. Nätterna har varit svala, vi har bara haft cirka 12 grader på morgonen men så fort solen gått upp så stiger värmen.

Vi träffade på ett par svenska par häromdagen. På frågan om varför dom valt att övervintra i La Manga svarade dom att klimatet var bäst här. De hade varit både norrut och söderut härifrån och kommit fram till att här var det bäst väder.

Igår åkte vi en tur med vespan till en liten ort som heter Cabo de Palos, den ska vi utforska mer senare. Här är ett kort taget ut mot medelhavskusten.

Vi har fått frågan om man får plats med större fordon på den här campingen och som ni ser på bilden så får riktigt stora ekipage plats. Det finns många av den här typen av fordon på campingen

Idag på morgonen när vi vaknade var det till vår förvåning lite moln på himlen, det återstår att se vad som händer med dom. Vi har ännu inte gjort upp planer för dagen.

tisdag 19 oktober 2010

En kompis till kissen

Lilla "Grålle" har fått en kompis. Igår när vi kom hit så dök han upp. Han gick fram och nosade på vår kisse och sen låg dom bredvid varandra under husbilen. Dom verkar trivas till sammans. Vi vet inte om det är en vildkatt eller om det är någon som äger den, idag var den inne i husbilen. Då har ju i alla fall vår kisse fått lite sällskap så hon inte behöver sakna sin syster så mycket.


Uppkoppling igen

I lördags åkte vi upp en tur med vespan till Camping Almafra och hälsade på Lena och Jan. Återigen fick vi en riktigt trevlig pratstund. Vi hade hoppats att Christina och Åke, "Globetrotterna" skulle vara på ingång medans vi var där, men dom anlände cirka en halvtimme efter att vi hade åkt därifrån.

De sista dagarna har det kommit ytterligare ett svenskt par till El Raco, det visade sig att de hade samma intressen som vi, det vill säga motorsport, han hade provat på det mesta inom motorsport, nu åkte han Formula V. Det blev en trevlig pratstund.

Det kom lite mörka moln på himlen så vi blev lite oroliga att vi skulle behöva packa in i regn, men det klarade sig. Det var lite vemodigt att säga adjö till våra engelska grannar/vänner, särskilt till Bryan och Anne. Vi fick lova att vi skulle komma tillbaks nästa år igen.

Innan vi åkte ifrån Benidorm åkte vi upp med husbilen till camping Almafra igen. Den här gången fick vi träffa Åke och Christina, det blev ett kärt återseende.

Därefter åkte vi vidare mot Santa Pola, en ställplats/parkering som vi hittat genom Husbilsklubben. Det var en riktigt stor grusplan, den låg nära playan.

Bredvid låg en stor marina med både stora och små båtar.

Vi hade nästan inte mer än kommit dit förrän Guardia Civinl kom och informerade oss om att där fick man inte campa, bara stå en natt för att vila. Han åkte runt och talade med alla husbilar. Platsen var väldigt skräpig, den användes bland annat för att rasta hundar, vi hade inte velat stanna där längre än för en övernattning.

Därefter åkte vi vidare mot en annan parkering som vi fått tips om, La Marina, en liten bit därifrån men där kunde vi inte köra ner eftersom det var begränsat till max 3,5 ton. Vi for då vidare mot Guardamar där vi hade hört att husbilar stod, men den platsen hittade vi inte. For då mot Orihuela Costa, men det var bara en tråkig parkering vid ett köpcentrum, ingenting för oss. Åkte vidare mot ännu en ställplats/parkering som vi fått tips om från Husbilsklubben, La Manga del Mar Menor, men den tror jag inte fanns kvar, där stod inga bilar. Nej vi är nog inga parkeringsmänniskor, vi väljer nog campingar eller ordentligt ordnade ställplatser.
Till slut åkte vi till camping La Manga, där fick vi en kanonplats ungefär 100 kvadrat med vatten och avlopp vid platsen. Här stannar vi nog ett tag.

Imorse hade vi bara 12 grader men när solen steg upp så blev det varmare. Det var inte ett moln på himlen varken igår eller idag.


Nu ska vi åka vespa och utforska omgivningarna.

fredag 15 oktober 2010

Härlig pool

Igår hade vi strålande sol och varmt. Nu har dom öppnat inomhuspoolen. Igår invigde vi den, det var härligt. Den här bilden är tagen ner mot campingen.

Man behöver inte trängas när man simmar, poolen är rejält stor. Den här bilden är tagen upp mot boulebanorna och gatan.

Så här nära står vi poolen, vår bil syns i mitten med markisen utdragen.

Igår var det bouleturnering. Nästan inte ett moln på himlen.

Skapliga priser väntade på vinnarna, pokaler och olika viner.

När vi tittade på tv imorse hörde vi att det var/skulle bli minusgrader i hela landet hemma. Fy sjutton det låter inte kul, själva har vi sol och 19 grader varmt nu på morgonen. Även denna morgon fyllde vi campingens tvättmaskin, vi börjar att förbereda för att åka vidare på söndag. Vi tar då förmodligen en kortare tur till Santa Pola där vi kanske stannar om det ser bra ut, i annat fall åker vi nog vidare mot La Manga.
Vårt internetabonnemang tar slut idag, vi vet inte när vi får uppkoppling nästa gång, därför kanske det dröjer ett tag innan vi uppdaterar bloggen.